CANVIS AL COMERÇ

Leroy Merlin inverteix sis milions d'euros en una botiga al centre de Barcelona

La cadena francesa pretén aprofitar el 'boom' dels pisos turístics al centre de Barcelona amb una oferta adaptada al client local

El nou establiment competirà directament amb El Corte Inglés i amb Servei Estació

46074951 601 / RICARD CUGAT

46074951 601
46074981 601
46074950 601
46074965 601
46075035 601
46075144 601

/

3
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Leroy Merlin ha decidit trencar motllos i situar una botiga de 2.500 metres quadrats en ple centre de Barcelona. El model de negoci basat en 'faci-s’ho vostè mateix i alguna cosa més’ penetra en nous terrenys per aprofitar el trànsit massiu de clients, en hores baixes actualment a l’extraradi de les ciutats i en ple auge a Barcelona. La casa francesa de bricolatge, construcció i decoració obre local a partir d’aquest divendres en el número 12 del carrer de Fontanella, a pocs metres de la plaça de Catalunya, després d’una inversió de més de sis milions d’euros. 

El nou local es distribueix en cinc plantes per a la venda, obrirà de dilluns a dissabte, de 9.30 a 21 h i porta el cosmopolita cognom d’'urban', amb l’objectiu de no perdre l’essència del negoci però endinsant-se en noves competències ja constatades. Està en el punt de mira com a competidor d’El Corte Inglés, a tocar, que ha potenciat molt els últims anys la seva oferta de bricolatge. I també un referent local de Barcelona com Servei Estació. I fins el mateix Ikea. I és que aquest segment del negoci comercial dels materials i la decoració s’ha mantingut vacunat davant de l’ofensiva Amazon i el comerç 'online' i continua sent rendible. El consell del venedor es torna fonamental a l’hora d’afrontar reformes a casa i el pis turístic s’ha convertit en el catalitzador per reactivar la demanda.

El màxim responsable de la botiga Leroy Merlin a Fontanella, José Luis Yenes, assegura que la botiga està enfocada a l’experiència de client i al briconsell, i amb zones d’exposició entorn de la llar. A més, la botiga incorpora una zona de serveis i assessorament especialitzat i desenvolupament de projectes. Queda per saber quin impacte tindrà al trànsit rodat de la zona, ja bastant congestionada. L’edifici, llogat a Santa Lucía en un contracte a 20 anys, disposa també de dues plantes més d’aparcament per a l’entrega de productes. 

Pisos turístics

Leroy Merlin ha readaptat l’oferta de productes habitual de la cadena a l’entorn i al fet de reduir l’espai des dels 8.000 metres quadrats d’algunes de les seves botigues. Així, ha disminuït el nombre de referències exposades de 45.000 a unes 10.000, i ha intentat adaptar l’estoc al client a què més s’aspira o a la compra impulsiva (a la planta baixa). Sempre quedarà la possibilitat de disposar de 160.000 referències sota comanda. El pla de màrqueting ha contemplat que a 10 minuts al voltant hi ha uns 30.000 pisos turístics i "n’hi haurà més", segons Yenes. Són un mercat de reformes àvid d’apostes estilístiques, algunes, recreades a la botiga, com en el cas de les cuines o els lavabos. "El 25% de la població als voltants de la botiga és d’edat avançada i els seus pisos seran reformats els propers anys", explica Yenes. I Leroy Merlin vol ser un centre de referència per al veïnat.

Plantilla especialitzada

Notícies relacionades

La clau del negoci haurà de ser una plantilla altament especialitzada, capaç d’assessorar amb solvència i connectar amb el client que necessiti d’ajuda. En total, uns 111 llocs de treball directes, més 40 més de vinculats i 45 equips d’instal·ladors acuradament escollits. Més del 20% de les vendes estan associades a instal·lació, i de l’experiència que tingui el client en totes les fases en dependrà l’èxit. 

El nou local del carrer de Fontanella manté els elements arquitectònics i propis de la història de l’edifici. El número 12 del carrer Fontanella –urbanitzat a finals del segle XIX– va acollir l’Escola Militar Exèrcit (1913), els Magatzems Fontanella (1929), la casa de teixits Hereves J. O. Estruch (1953), l’Escola de Xofers (1958) i Assegurances Santa Lucía (1990). Ara, Leroy Merlin.

Temes:

Leroy Merlin