DEL 29 DE NOVEMBRE AL 2 DE DESEMBRE

La Barcelona Games World reunirà els últims videojocs i una gran zona de realitat estesa

La fira es muda a la Gran Via i espera rebre més de 135.000 visitants

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

La Barcelona Games World, la fira de videojocs i lleure electrònic que organitza Fira Barcelona, fa un salt en la seva tercera edició, que es durà a terme del 29 de novembre al 2 de desembre al recinte firal de Gran Via. La cita, que exposarà les últimes novetats de les principals marques del sector, es fixa aquest any en crear una experiència més enllà de la pròpia que es té jugant als jocs.

La fira creix aquest any i espera superar el nombre d’assistents de l’any passat (135.000). De fet, la cita canvia de recinte per ocupar 52.000 metres quadrats i ampliar aforament i augmenta el nombre d’expositors (194 marques), que ocuparan un 17% més d’espai expositiu. Serà una edició de transició, tenint en compte el canvi de recinte i d’organitzadors (l’any passat es va celebrar juntament amb la participació de la patronal del sector,l’Aevi, que aquest any ha apostat per la fira de videojocs de Madrid), i que també ha acostat les dates al Nadal perquè les grans marques puguin mostrar tots els títols que es llançaran en les pròximes setmanes i els visitants puguin jugar als títols, ha destacat Josep Antoni Llopart, director de la fira. "Les entrades per a dissabte estan esgotades [...]. Almenys volem igualar i ampliar el nombre de visitants", ha afegit.

Entre les marques expositores hi haurà Bandai Namco, Capcom, Koch, Nintendo, PlayStation, Square Enix, Warner Bros i Xbox, entre d’altres.

El protagonista d’aquest any, a més dels nous títols, seran les zones creades perquè els assistents puguin viure"l’experiència" dels jocs més enllà dels comandaments. Hi haurà un total de 82 activitats, ha destacat Llopart.

Entre les grans novetats hi haurà una gran zona de realitat estesa de 1.500 metres quadrats, "la més gran d’Europa en un esdeveniment d’aquestes característiques". En ella s’hi podran disfrutar experiències de realitat virtual, augmentada i mixta, tant en jocs com en demostracions.

 A més, el saló comptarà amb dues experiències basades en Resident Evil: un túnel del terror de 170 metres quadrats en què caldrà esquivar zombis, i una 'escape room’ de gairebé 1.000 metres quadrats basada en la saga, en què, per equips, s’haurà de sobreviure.

Notícies relacionades

A més, Nintendo protagonitzarà amb Vodafone #yuvertigo, una activitat en què els visitants podran participar en partides de jocs de la Switch a 50 metres d’altura.

El saló tornarà a donar protagonisme als E-sports  amb una gran zona i escenari –on se celebraran diverses competicions–, i també hi haurà espai per a Retrobarcelona (el saló dels jocs retro), els professionals (gran presència de ‘start-ups') i els jocs per a mòbil.