autopistes

Abertis redueix el seu consell a la tercera part

El grup controlat per la italiana Atlantia i ACS convoca una junta extraordinària d'accionistes per al 10 de desembre

abertis

abertis

1
Es llegeix en minuts

Abertis ha convocat una junta extraordinària d’accionistes el dia 10 de desembre amb l’objectiu de remodelar el seu consell d’administració i reduir-lo a cinc membres, una tercera part de l’actual, després de la presa de control de l’empresa d’autopistes per ACS i la italiana Atlantia.

Segons ha informat avui la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valores (CNMV), la junta aprovarà el cessament de tots els membres del consell d’administració d’Abertis.

El nou consell estarà format per l’actual president d’Abertis i conseller delegat d’ACS, Marcelino Fernández; el conseller delegat d’Atlantia, Giovanni Castellucci; el director general de la companyia, José Aljaro; i per Pedro López Jiménez, d’ACS, i Carlo Bertazzo, per part d’Atlantia.

Els consellers seran nomenats per un termini de tres anys, tot i que podran ser reelegits per la junta una o més vegades.

La junta també votarà la modificació de diversos articles delsestatuts socials per adaptar-los a la nova realitat social amb motiu de l’exclusió de negociació de les accions representatives de la totalitat del capital social d’Abertis de la borsa i a la nova estructura accionarial de la societat.

Notícies relacionades

Entre els quals, la modificació de la política de remuneracions aprovada en data 3 d’abril del 2017 per la junta general d’accionistes i vigent per als exercicis 2018-2020. La proposta és que el càrrec de conseller sigui gratuït i que la política de remuneracions únicament reguli la retribució del conseller delegat.

La setmana passada, Atlantia, ACS i la seva filial alemanya Hochtief van constituir les dues societats a través de les quals controlaran l’empresa, Abertis Holdeo i Abertis Participaciones, en execució dels acords assolits per la compra de la concessionària espanyola.