PRODUCTE ESTRELLA

Mas el Garet, un formatge català entre els sis millors del món

El producte, elaborat a Tona, ha sigut triat en el concurs internacional, que s'ha celebrat a la localitat noruega de Bergen

a

a

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

El formatge de cabra ecològic Mas El Garet ha obtingut la sisena posició entre els 16 super-ors finalistes delWorld Cheese Awards, el Mundial de Formatge, que ha tingut lloc a la localitat noruega de Bergen.

En l’edició d’aquest any del concurs internacional de formatges s’havien presentat 3.472 formatges de tot el món, avaluats per més de 230 experts de 29 països.

El World Cheese Awards és el certamen més important internacionalment en el sector del formatge, i permet als productors l’oportunitat de ser avaluats en un escenari global en les diferents categories amb quatre distincions: super-or, or, plata i bronze.

Dos premis més 

La formatgeria Mas El Garet de Tona (Barcelona) ha sigut reconeguda en el certamen internacional amb tres premis: una medalla d’or pel seu formatge de pebre, una de plata pel Garrotxa i un super-or pel madurat de cabra.

Notícies relacionades

A més, aquest formatge madurat ha sigut seleccionat dins de la llista dels 16 millors formatges del món del concurs i ha obtingut la sisena posició.

En aquesta llista, encapçalada pel Fanaost, de la formatgeria noruega Ostegaarden, i l’Agour Pur Brebis AOP Ossau Iraty, de QST International, apareixen dos formatges espanyols més: el Majorero PDO amb pebre del Grupo de Ganaderos de Fuerteventura (11è) i La Reserva, barreja de formatge madurat, de Queserías Entrepinares (14è).