Energia

Ikea vendrà panells solars a Espanya

La multinacional 'low cost' ja ven plaques solars a prop de 15 països, com el Regne Unit o Suècia, amb gran èxit

Instal·lacions de la multinacional sueca en Haarlem (Holanda).

Instal·lacions de la multinacional sueca en Haarlem (Holanda). / EFE / REMKO DE WAAL

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Ikea s’apunta al negoci de l’energia: vendrà panells solars a Espanya. La multinacional ‘low cost’ donarà la “benvinguda” a la recent derogació de l’‘impost al sol’ en aquest país amb la introducció de plaques solars al seu inventari de productes. Això sí, encara no tenen data de llançament, però ja compten amb l’experiència d’haver-lo implantat en altres països com ara el Regne Unit, Suècia o Japó, amb gran èxit.

“Així que imagina’t a Espanya”, va exclamar el responsable de sostenibilitat de la companyia en l’àmbit mundial, Juvenzu Maeztu, en una roda de premsa posterior a la seva ponència en el 33è Congrés Aecoc del Gran Consum. Espanya s’inclourà dins d’un “roll-out” de països en què estan implantant els panells solars com una nova oportunitat de negoci. 

Maeztu va explicar que Ikea s’encarregaria de vendre “tot el servei”, és a dir, comercialitzar les plaques i instal·lar-les. “Veus quant et costa, quant t’estalvies i quina és la inversió, i en un matí te l’instal·lem”, va explicar Maeztu. I tot això sempre “més barat” que el que es pugui trobar en qualsevol altra empresa, per això Ikea duu a terme acords d’energia solar amb empreses locals, una cosa que també preveu fer quan arribi a Espanya.

Notícies relacionades

Però el gegant dels mobles no es queda aquí, al Regne Unit, per exemple, actua gairebé com una de comercialitzadora de llum per reduir la factura dels consumidors, independentment de si tenen energia solar o no. “Vens a la botiga amb les dades del que consumeixes, i nosaltres veiem la possibilitat d’optimitzar-ho, i que compris energia a un preu més barat i racional”, va explicar. No obstant, a Espanya no s’han plantejat arribar a una cosa així.

Maeztu ho té clar: “Anem del concepte antic d’‘haig de pagar més per ser ecològic’ al de ser sostenible és, a més, més barat”, va concloure.