31 d’oct 2020

Anar al contingut

CAVA

La CNMC autoritza en primera fase la compra de Codorníu per Carlyle

La companyia està valorada en 390 milions d'euros

El Periódico

La CNMC autoritza en primera fase la compra de Codorníu per Carlyle

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha autoritzat en primera fase la compra d’una participació majoritària de Codorníu pel fons nord-americà Carlyle.

A finals del mes de juny, el grup Codorníu Raventós va firmar un acord per a la venda de la majoria del seu accionariat a l’esmentat fons, que va valorar el 100% de la companyia catalana en 390 milions d’euros.

L’operació de compra d’entre un 55% i un 60% de l’accionariat es va tancar després que les branques de la família menys disposades a vendre acceptessin la transacció –la que representa l’actual presidenta, Mar Raventós; els Pagés Font, i Xavier i Isabel Ferrer Urrutia–.

La presidenta del grup Codorníu, Mar Raventós, va manifestar en aquell moment la seva satisfacció per l’acord, que "permetrà impulsar la internacionalització, a més de consolidar i donar continuïtat a l’estratègia del grup centrat en la construcció de marques de valor i prestigi."

La companyia catalana va destacar que la incorporació de Carlyle obre "una clara oportunitat" perquè el grup Codorníu Raventós continuï reforçant la seva línia ascendent de resultats –aquest any preveu tancar el seu exercici fiscal amb un resultat brut d’explotació (Ebidta) de 26 milions d’euros–.

L’organisme presidit per José María Marín Quemada finalitza així amb l’autorització en primera fase l’expedient de l’operació de compra, la notificació de la qual va entrar al regulador el 13 de setembre passat.

Temes: Codorniu