comptes públics

El Govern aprova avui el pla pressupostari que remet a Brussel·les

L'esborrany incorpora l'acord amb Podem, que preveu elevar a 900 euros el salari mínim

fcasals45421822 madrid  11 10 18 politica  pedro sanchez y pablo iglesias fi181011091022

fcasals45421822 madrid 11 10 18 politica pedro sanchez y pablo iglesias fi181011091022 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

El Govern central aprovarà avui en reunió extraordinària del Consell de Ministres l’esborrany de projecte pressupostari que Espanya ha de remetre avui mateix a Brussel·les.

Aquestes línies generals inclouen l’acord segellat amb Podemque fixa l’augment del salari mínim interprofessional (SMI) fins a 900 euros l’augment del salari mínimi una pujada de l’IRPF a les rendes superiors a 130.000 euros, entre altres mesures.

El pas per Brussel·les no és l’únic tràmit que haurà de superar el projecte, ja que el Govern, una vegada aconseguit el recolzament de Podem, requereix, a més, l’aval no només del PNB, sinó d’ERC i el PDECat

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, explicava divendres que aquest tràmit no és necessari, però que el Govern volia enviar a Brussel·les un missatge clar de compromís amb l’estabilitat pressupostària.

Montero no va confirmar si el pla pressupostari que s’aprova avui inclourà l’objectiu de dèficit del Govern del PP, fixat en l’1,3% del PIB, o el renegociat per l’Executiu socialista en l’1,8% del PIB, que atorga un baló d’oxigen d’uns 6.000 milions d’euros addicionals.

Notícies relacionades

De moment, l’únic aprovat per les Corts és el de l’1,3%, tot i que el Govern no renuncia a poder tirar endavant la reforma de la llei d’estabilitat que li permetria aprovar el seu camí de consolidació fiscal, més flexible que l’actualment en vigor.

El pla pressupostari per a la UE, document previ a la presentació del projecte de llei de Pressupostos Generales de l’Estat del 2019 al novembre o al desembre, inclourà una actualització del quadro macroeconòmic que explicarà la ministra d’Economia i Empresa, Nadia Calviño