ACCIONISTES

AmRest, l'amo de La Tagliatella, completa la seva ampliació de capital per valor de 70 milions

29315386 591

29315386 591

2
Es llegeix en minuts

El grup polonès AmRest, amb ensenyes pròpies com La Tagliatella, Blue Frog i KAAB i que gestiona les franquícies de KFC, Pizza Hut, Starbucks i Burger King, ha completat amb èxit l’ampliació de capital per valor de 70 milions d’euros anunciada aquest dijous mitjançant una col·locació privada d’accions de nova emissió, segons ha informat l’empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La cadena de restauració ha comunicat aquest divendres l’acabament del procés de prospecció de la demanda realitzada per JB Capital Markets Sociedad de Valores, durant la qual el preu de les accions noves ha quedat fixat en 9,44 euros (40,75 zlotys polonesos), el mateix que van registrar els títols al tancament de la sessió de dijous. D’aquest import, 0,10 euros corresponen al valor nominal per acció i 9,34 euros a la prima d’emissió.

En conseqüència, l’import efectiu total de l’ampliació de capital d’AmRest, incloent-hi el valor nominal i la prima d’emissió d’accions, ascendirà a 69.999.997,76 euros, dels quals 741.525,40 euros corresponen a l’import nominal total i 69.258.472,36 euros, a la prima d’emissió. La societat, que planeja la seva sortida a borsa, emetrà 7.415.254 accions noves, de la mateixa classe i sèrie que les que actualment es troben en circulació, que representen un 3,50% del capital social de la companyia abans de l’ampliació i un 3,38% de la seva capital social posteriorment. AmRest sol·licitarà l’admissió a negociació d’aquests títols a la Borsa de Varsòvia en les pròximes dates.

Notícies relacionades

La companyia va anunciar aquest dijous la seva intenció de dur a terme una ampliació de capital mitjançant el procediment de col·locació privada, amb una durada no superior a 24 hores, destinada exclusivament a aquelles persones que tinguin la condició d’inversors qualificats i institucionals. Per això, va suprimir el dret de subscripció preferent dels accionistes. D’altra banda, també va informar que el seu accionista majoritari, Grup Finaccess, juntament amb l’accionista significatiu Gosha Holding, havien informat la societat sobre la seva intenció de sol·licitar la subscripció de títols en una proporció equivalent a la seva actual participació en el capital de la companyia per evitar-ne la dilució.

En un comunicat, la companyia recorda que aquest augment de capital es produeix després de l’‘split’ que AmRest va executar el 3 d’octubre en una proporció d’un a deu, una iniciativa orientada a "augmentar la capacitat de negociació i liquiditat" de les seves accions en la borsa de valors. "Estic molt agraït per l’interès i la participació dels inversors a l’hora de donar suport al creixement d’AmRest, després de la demanda registrada en la col·locació d’ahir, malgrat el desafiador entorn de mercat", ha assegurat el director d’estratègia d’AmRest, Peter Kaineder. En aquest sentit, ha afegit que se sent "especialment entusiasmat" al veure que en el procés d’aquest augment de capital han sigut capaços de "guanyar nous accionistes", així com d’enfortir el seu ‘free float’ –la part de les accions que cotitzen lliurement a la borsa– i la seva presència al mercat de capitals.