LA TAXA ROSA

Hisenda vol rebaixar del 10% al 4% l'IVA de les compreses i tampons

La ministra Montero vol incloure la mesura als Pressupostos ja que entén que són productes de primera necessitat

Hisenda vol rebaixar del 10% al 4% l'IVA de les compreses i tampons

CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha anunciat aquest dijous que el Govern espanyol introduirà en els Pressupostos del 2019 (que encara no compten amb prou recolzaments per prosperar) una reducció de l’impost del valor afegit (IVA) que grava els productes d’higiene personal femenina: les compreses i els tampons. Passaran a tributar del gravamen reduït del 10% al superreduït del 4%.

És una reivindicació històrica d’un ampli sector de la societat, que segons la ministra va en la línia del model de fiscalitat que vol el Govern espanyol. “Entenem que la fiscalitat actual és discriminatòria” i que s’ha d’encaminar “cap a la igualtat de gènere”,ha dit Montero, que ha recordat que, “tot i que sembli mentida”, les compreses i els tampons no estan considerats productes de primera necessitat quan “és obvi que ho són”.

Notícies relacionades

“La intenció del Govern d’Espanya, animat per moltes associacions i col·lectius feministes, és que aquests béns tributin al tipus superreduit del 4%”, ha afirmat, abans de recordar que són productes que es consumeixen de manera obligada “per la condició de gènere” i s’ha d’“evitar discriminació en relació amb la tributació”.