innovació

Barcelona inaugura el seu laboratori experimental per a tecnologies 5G

Telefónica i el consorci 5G Barcelona obren Thinx, un espai d'innovació per a 'start-ups' i pimes

5gbarcelona

5gbarcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona fa passos per convertir-se en un dels principals 'hubs' d’innovació digital a nivell europeu i l’últim ha sigut aquest dimecres de la mà del consorci 5G Barcelona i la multinacional Telefónica. Representants de les dues entitats, acompanyats pel conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, i l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, han inaugurat el laboratori experimental Thinx.

Aquest espai, pensat per acollir diferents ‘start-ups’ i pimes, pretén ser un espai obert on les empreses puguin experimentar i compartir coneixements relacionats amb la innovació en matèria de tecnologia 5G.

Notícies relacionades

Un dels aspectes innovadors del projecte és que reprodueix les condicions a nivell de telecomunicacions i xarxes en què hauran d’operar les empreses amb tecnologia i productes 5G. Això implica, segons han destacat els organitzadors, "una reducció directa dels temps d’arribada al mercat dels prototips" o la capacitat de simular condicions de baixa cobertura dels mòbils o com es comporten les bateries d’aquests depenent de l’entorn, entre d’altres.  

El laboratori està ubicat a les instal·lacions del Mobile World Congress i neix amb la idea de recolzar i tutelar pilots d’investigació, ampliar l’atracció de talent en l’entorn de les noves tecnologies, ser motor del desenvolupament i apropar les noves eines per desenvolupar l’ecosistema emprenedor a Barcelona.