Ocupació

Una oficina per donar feina a tothom

La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona inicien la segona fase d'un programa conjunt de polítiques actives d'ocupació que pretén millorar-ne l'accessibilitat i simplificar-ne els tràmits

zentauroepp45130936 barcelona 21 09 2018  econom a   generalitat y ayuntamiento 180921123639

zentauroepp45130936 barcelona 21 09 2018 econom a generalitat y ayuntamiento 180921123639

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

El model de finestreta única perquè els veïns de Barcelona facin les gestions perquè les administracions els ajudin a trobar feina encara no és una realitat. No obstant, les institucions estan fent passos per acostar-s’hi. L’últim l’han firmat conjuntament aquest divendres el conseller de Treball de la Generalitat, Chakir el Homrani, i el primer tinent d’alcalde de Barcelona, GerardoPisarello.

A la sala Guinovart del consistori català els dos representants han rubricat un annex del conveni de col·laboració en matèria de polítiques actives d’ocupació, amb l’horitzó 2018-2020. El compromís principal que han ratificat les dues administracions ha sigut el de tenir tancat abans que s’acabi l’any l’estructura d’un model de concertació territorial en aquest tema i una "prova pilot posada en marxa per provar-ne els aspectes pràctics", segons diu el text.

És a dir, una oficina de "finestreta única, amb un únic historial", segons ho ha definit el primer tinent d’alcalde Pisarello, en què el ciutadà que necessiti trobar una feina o ser assessorat o format en algun tema relacionat pugui personar-se en un únic lloc. Sense perdre’s en fronteres burocràtiques i sense tenir en compte quina administració s’ha de fer responsable del programa al qual vol acollir-se. Evitant, entre d’altres, duplicitats en els programes i compartint recursos per a una gestió més eficient. "Les persones no han d’adaptar-se a les administracions, han de ser aquestes les que s’adaptin al ciutadà", ha manifestat el conseller El Homrani.

La firma de l’annex d’aquest divendres va en la línia de desplegar determinats punts de la llei 13/2015 d’ordenació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), aprovada el 2015 però paralitzada en l’aplicació de molts dels seus punts fins ara. Un n’és l’article 15, que preveu fórmules de concertació territorial entre administracions per coordinar esforços i allargar els programes en el temps.  

La finestreta única arriba a Nou Barris

Notícies relacionades

Seguint la filosofia de finestreta única i un dels programes de desenvolupament econòmic de districtes, l’Ajuntament de Barcelona inaugurarà entre finals de setembre i principis d’octubre un centre d’atenció integral en matèria d’ocupació al barri de Can Peguera, del districte de Nou Barris.

En la presentació, Pisarello ha recordat que l’ajuntament ha invertit i té previst invertir 41,6 milions d’euros al llarg del 2018 en matèria d’ocupació, 11 milions dels quals provenen de subvencions del SOC de la Generalitat.