ENERGIA

L'impost al dièsel costarà 3,3 euros al mes de mitjana als consumidors

La taxa no afectarà els professionals del transport

43387591 60

43387591 60 / DENIS CHARLET (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha avançat aquest dijous que la pujada de l’impost al dièsel que contempla el Govern significarà un cost addicional d’uns 3,3 euros mensuals per al consumidor que faci uns 15.000 quilòmetres anuals i tingui un vehicle amb una antiguitat mitjana.

En declaracions a RNE, la ministra ha explicat que la pujada serà de 38 euros per cada 1.000 litres de combustible, mentre ha insistit que l’increment de preu del dièsel no afectarà els professionals del transport.

"Espero que no tingui una repercussió important per a la butxaca del consumidor [...] serà el seu gra de sorra perquè els nostres nets puguin disfrutar d’un planeta verd", ha afegit.

Notícies relacionades

Sobre l’eliminació de l’impost a la generació elèctrica generació elèctrica avançada dimecres per la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, la titular d’Hisenda ha dit que tindrà un cost de l’entorn de 1.000 milions d’euros per a l’erari públic.

A més, ha avisat que Hisenda serà "molt vigilant" per garantir que la supressió d’aquest impost es repercuteixi a la factura, perquè l’objectiu final d’aquesta mesura és abaratir el cost de l’electricitat als usuaris.

El preu del gasoil escala a màxims des del 2014 després d’encadenar la seva vuitena setmana de pujades

<span style="font-size: 1.6rem;">El preu mitjà del litre de gasoil ha escalat a nous màxims des del 2014, situant-se en els 1,247 euros, després d’encadenar la seva vuitena setmana de pujades, segons dades del Butlletí Petrolier de la UE.</span>