24 set 2020

Anar al contingut

ENERGIA

L'impost al dièsel costarà 3,3 euros al mes de mitjana als consumidors

La taxa no afectarà els professionals del transport

El Periódico

L'impost al dièsel costarà 3,3 euros al mes de mitjana als consumidors

DENIS CHARLET (AFP)

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha avançat aquest dijous que la pujada de l’impost al dièsel que contempla el Govern significarà un cost addicional d’uns 3,3 euros mensuals per al consumidor que faci uns 15.000 quilòmetres anuals i tingui un vehicle amb una antiguitat mitjana.

En declaracions a RNE, la ministra ha explicat que la pujada serà de 38 euros per cada 1.000 litres de combustible, mentre ha insistit que l’increment de preu del dièsel no afectarà els professionals del transport.

"Espero que no tingui una repercussió important per a la butxaca del consumidor [...] serà el seu gra de sorra perquè els nostres nets puguin disfrutar d’un planeta verd", ha afegit.

Sobre l’eliminació de l’impost a la generació elèctrica avançada dimecres per la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, la titular d’Hisenda ha dit que tindrà un cost de l’entorn de 1.000 milions d’euros per a l’erari públic.

A més, ha avisat que Hisenda serà "molt vigilant" per garantir que la supressió d’aquest impost es repercuteixi a la factura, perquè l’objectiu final d’aquesta mesura és abaratir el cost de l’electricitat als usuaris.

El preu del gasoil escala a màxims des del 2014 després d’encadenar la seva vuitena setmana de pujades

El preu mitjà del litre de gasoil ha escalat a nous màxims des del 2014, situant-se en els 1,247 euros, després d’encadenar la seva vuitena setmana de pujades, segons dades del Butlletí Petrolier de la UE.

En concret, el litre de gasoil ha despuntat aquesta setmana un 0,08% respecte a la setmana anterior, tocant màxims des de finals de novembre del 2014.

Aquest increment en el gasoil contrasta amb el descens registrat aquesta setmana en el preu mitjà del litre de gasolina, que s’ha situat en els 1,337 euros, després de caure un 0,22%. No obstant, el preu d’aquest carburant es manté en màxims des de novembre del 2014.

Aquests nivells en els preus dels carburants es produeixen en una setmana en què els preus del cru s’han consolidat entorn dels 80 dòlars. En concret, aquest dijous el preu del barril de cru Texas americà superava els 79 dòlars, mentre que la Texas americana s’intercanviava a 71,46 dòlars.