Dimarts 18 de setembre

Nova pujada del preu del butà: la bombona costarà 14,6 euros

El Govern ha publicat la revisió a l'alça del preu de la bombona de butà de 12,5 quilos, que entrarà en vigor dimarts i es tornarà a revisar al novembre

butano

butano

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El preu de la bombona de butà de 12,5 quilograms, una de les de consum més habitual i que fan servir uns vuit milions de llars a Espanya, es tornarà a apujar a partir d’aquest dimarts. Costarà 14,61 euros i amb aquest increment de 69 cèntims (el 4,96% més) encadena un segon ascens consecutiu després del del juliol.

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) pública el nou preu del butà, que passarà a ser de 95,1261 cèntims d’euro per quilogram. El Govern atribueix l’increment a l’ascens en les cotitzacions internacionals de la matèria primera (8,5%) i dels nolis (17%), així com a la depreciació de l’euro respecte als valors de referència del bimestre anterior.

Notícies relacionades

El preu de la bombona de butà es revisa bimestralment i en aquesta nova revisió de setembre torna a incrementar-se, com ja va passar al juliol, en què va augmentar el 4,9% i va assolir els 13,92 euros. Malgrat la pujada que es començarà a aplicar dimarts, la bombona de butà és 2,89 euros més barata que quan va assolir el seu preu màxim –17,5 euros– el 2013 i el 2014.

Respecte al setembre del 2017, la bombona serà a partir de dimarts 46 cèntims més cara, el 3,25% més. El nou preu serà vigent durant dos mesos, fins altercer dimarts de novembre, quan el Ministeri per a la Transició Ecològica el revisi de nou en funció de les cotitzacions internacionals de la matèria primera, el tipus de canvi o els costos de comercialització. 

Temes:

Energia