Anar al contingut

cambra de comerç

Tres empresàries espanyoles premiades per la xarxa internacional d'emprenedores IWEC

María Helena Antolín, Rocío Hervella i Montse Martí veuen reconeguda la seva tasca

El Periódico

Tres empresàries espanyoles premiades per la xarxa internacional d'emprenedores IWEC

Tres empresàries espanyoles han sigut premiades a Xangai en el marc de l’onzena edició de la conferència International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC), una xarxa mundial de dones emprenedores líders de tot el món. Es tracta de María Helena Antolín (vicepresidenta de Grup Antolín), Rocío Hervella (consellera delegada de Prosol), i Montse Martí (directiva de Martí Derm). IWEC és una iniciativa que la Cambra de Comerç de Barcelona va posar en marxa el 2007 en col·laboració amb les seves homòlogues de Manhattan, l’Índia i Ciutat del Cap, així com amb el patrocini de CaixaBank, IESE i Repsol. En aquesta edició ha comptat també amb la col·laboració de la Cambra de Comerç d’Espanya.

Els premis busquen “incrementar la visibilitat, credibilitat i responsabilitat de la dona empresària, perquè puguin formar part important en el desenvolupament de l’economia global del segle XXI”. S’ha guardonat la tasca de 48 empresàries relacionades amb una gran diversitat d’indústries des de l’enginyeria i la construcció al sector tecnològic, energètic, màrqueting i l’alimentació. Les empreses que dirigeixen aquestes dones registren una facturació global superior als 1,7 bilions de dòlars i ocupen més de 48.000 persones distribuïdes als cinc continents.

La xarxa mundial d’IWEC ha premiat en els últims 11 anys 337 empresàries, procedents de més de 30 països dels cinc continents, que ocupen més de 260.000 persones i tenen una facturació de més de 29.800 milions de dòlars. La conferència ha tingut lloc a la seu oficial del CEIBS, una de les escoles de negoci més importants de la Xina, presidida per Pedro Nueno i amb presència a Pequín, Shenzhen, Accra i Zuric. Les anteriors edicions es van celebrar a Barcelona (2007), Nova York (2008), Nova Delhi (2009), Ciutat del Cap (2010), Nova York (2011), Barcelona (2012), Lima (2013), Estocolm (2014), Istanbul (2015), Brussel·les (2016) i Seattle (2017).