Premi telecomunicacions

La Fira de Barcelona rep el premi d'Ametic d'impuls a les TIC

La patronal ha destacat els nombrosos mèrits de l'empresa organitzadora de fires i esdeveniments

fira-barcelona

fira-barcelona

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

La patronal de la indústria de telecomunicacions Ametic ha concedit el sisè premi d’impuls a les TIC a Fira de Barcelona. La institució firal catalana relleva Seat en la consecució d’aquest premi “no només per la seva brillant trajectòria, ni per ser una de les entitats més importants al món en l’organització de fires i congressos, sinó tambépel seu recolzament a aquest sector”,va argumentar el president d’Ametic, Pedro Mier. A més del Mobile World Congress, la Fira acollirà un esdeveniment molt important per al sector de telecomunicacions, l’Esdeveniment Internacional d’Integradors de Sistemes Audiovisuals que se celebrava a Amsterdam i a partir del 2020 se celebrarà a Barcelona, va afegir Mier.

Per la seva banda, el director general de Fira, Constantí Serrallonga, va agrair el premi i va afegir que fan fires perquè esdeveniments de primer nivell mundial d’aquest tipus són bons per a tothom. "Tenim una visió de ser palanca realment de la indústria. Hem vist que estem plens de reptes i oportunitats i cada vegada apareixeran més reptes i oportunitats de negoci", va afegir.

"Són molts anys de treballar des de Fira per realitzar esdeveniments de primer nivell, esdeveniments tractors, no es tracta de fer esdeveniments perquè sí, sinó que siguin palanca de la indústria. A Espanya, el 90% de les empreses són pimes, així que aquestes grans fires serveixen per fer negoci internacional, per ser més competitius, i al final creen al voltant d’això un ecosistema”, va explicar Serrallonga a aquest mitjà. Un ecosistema que significa, en paraules de Serrallonga, que en l’actualitat Barcelona sigui una ciutat que està captant talent amb empreses com ara Facebook, Nestlea i Lidl. “Això no és perquè sí, és perquè hi ha un entorn emprenedor, un ecosistema d’innovació que fa que moltes empreses escullin Barcelona, i pensem que són molts factors els que afecten aquest tema, però tenir fires de primer nivell els ajuda”, va dir Serrallonga.

Turisme de congressos

Notícies relacionades

Aquest èxit no només fa millorar la ciutat en l’àmbit tecnològic, sinó que té una repercussió més àmplia. Un bon exemple és que aquest any l’ICA va qualificar per primera vegadaBarcelona com la principal ciutat del món en turisme de congressos, això és, viatgers que per motius professionals es mouen a un determinat lloc. "Això és bo, que una ciutat celebri esdeveniments de primer nivell no és neutre, és un avantatge competitiu per a la indústria d’aquest sector. Que es faci el Mobile World Congress a Barcelona ho és, que vingui l’ISE serà una oportunitat audiovisual de futur i estic convençut que en uns anys veurem com el sector ha crescut i s’ha fet més fort, gràcies a aquesta fira de nivell mundial", va argumentar Serrallonga.

"Al final, la inversió en R+D respecte al PIB a Espanya és molt baixa, entorn de l’1,8% a Espanya, mentre que hi ha països que estan en el 5% i 6%. Per a nosaltres les fires són oportunitats que oferim al Govern per explicar els seus plans i també a la Unió Europea", va assegurar. “És important que nosaltres també siguem instrument del model industrial per al que falta”.