Agbar retorna la seva seu social a Barcelona

La companyia va decidir traslladar-se a Madrid el 7 d'octubre del 2017, en plena convulsió del sobiranisme a Catalunya

zentauroepp42263998 angel simon180223191155

zentauroepp42263998 angel simon180223191155 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El consell d’administració d’Agbar ha decidit que la seu social de l’empresa torni a Catalunya. En un comunicat, el consell d’administració de SGAB, matriu del grup Agbar, ha anunciat la seva decisió de "fixar de nou la seva seu social a Barcelona". Agbar va ser una de les primeres de les grans firmes de Catalunya que va decidir traslladar la seva seu a Madrid en els dies convulsos de l’inici d’octubre del 2017. Quan Agbar va anunciar la seva marxa llavors, seguia els passos de Gas Natural, Banc Sabadell o CaixaBank, entre d’altres. 

Aquesta tarda, Agbar ha comunicat que la companyia va decidir revocar la decisió que va prendre el passat 7 d’octubre de 2017 de traslladar el seu domicili social a Madrid. En aquell moment, segons el comunicat, la companyia "va anunciar que era de caràcter temporal amb l’objectiu de preservar la seguretat jurídica dels inversors i la protecció dels interessos dels seus treballadors, clients i proveïdors" davant del clima d’inestabilitat que es vivia a Catalunya.

Notícies relacionades

"L’estabilitat econòmica ha propiciat que el consell d’administració d’Agbar s’hagi decidit a adoptar aquesta mesura", s’assenyala en el comunicat, segons el qual, "el canvi del domicili social no ha tingut cap afectació al servei que prestem als nostres clients ni ha afectat les inversions planificades, que s’han executat en els terminis previstos, de manera que s’ha reafirmat el compromís que el grup manté històricament amb cada un dels nostres usuaris".

El grup Agbar és el principal operador del servei de subministrament d’aigua en baixa a Catalunya, amb més de 3,5 mil·lions de clients en la comunitat. La seva principal empresa catalana és Aigües de Barcelona, de la qual té el 70% del capital. Societat General d’Aigües de Barcelona SA està participada al 100% per Suez Environnement Espanya SL, empresa pertanyent al Grup Suez. Agbar també és l’accionista més gran de Sorea, que subministra aigua a la Catalunya central, i d’Aigües de Sabadell i Mina d’Aigües de Terrassa, entre d’altres. 

Temes:

Agbar