LAUDE ARBITRAL

Egipte pagarà 1.700 milions a Naturgy per un tracte injust

El país africà perd el litigi iniciat el 2014 per la falta de subministrament a les instal·lacions de Damietta i per desestimar el Tractat bilateral Espanya-Egipte de protecció d'inversors

La gasista despunta un 3% en borsa després del laude favorable per la seva planta a Egipte

fcasals44007187 economia  el presidente ejecutivo de naturgy  francisco reyn180627134525

fcasals44007187 economia el presidente ejecutivo de naturgy francisco reyn180627134525 / Maximo Garcia de la Paz

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Centre Internacional d’Arranjament de Diferències relatives a Inversions (CIADI) ha condemnat Egipte al pagament a Naturgy i a la italiana ENI de 2.013 milions de dòlars (més de 1.700 milions d’euros), després d’impostos i abans d’interessos, per la falta de subministrament a les instal·lacions de liqüefacció de la companyia a Damietta.

El laude estima que la república àrab no va concedir al consorci inversor el tracte just i equitatiu exigit pel Tractat bilateral Espanya-Egipte de protecció d’inversions, informa l’antiga Gas Natural Fenosa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Després de quatre anys

La societat participada al 50% per Naturgy UFG i al 50% per ENI, propietària de la planta egípcia de Damietta, ha rebut d’aquesta manera el favorable laude arbitral de la institució dependent del Banc Mundial, que resol així la demanda presentada el 2014.

Naturgy confia que aquest laude arbitral "permeti assolir un acord global i posar de relleu la seva inversió a Egipte a través d’un acord comercial i el restabliment del subministrament de gas a la planta".

Notícies relacionades

Segons el parer de la companyia, aquest laude demostra l’efectivitat en els procediments de resolució de conflictes internacionals com a instrument eficaç per assegurar la protecció d’inversions internacionals.

Pujada en borsa

Després de conèixer-se el laude, les accions de Naturgy van despuntar en l’Ibex cap a les 10.10 hores amb una pujada que va assolir el 3%, fins als 23,61 euros.