25 maig 2020

Anar al contingut

Vivenda

Barcelona és la ciutat amb el parc de vivendes en venda i lloguer més antic d'Espanya

Les vivendes en venda de la ciutat catalana tenen una mitjana de 69 anys i les de lloguer, 72 anys

A Espanya, l'edat mitjana de les vivendes en venda és de 45 anys i les arrendades, 44, segons Idealista

Sara Ledo

Barcelona és la ciutat amb el parc de vivendes en venda i lloguer més antic d'Espanya

Barcelona és la ciutat amb el parc de vivendes en venda i de lloguer més envellit d’Espanya, amb una mitjana de 69 i 72 anys, respectivament, mentre que la mitjana nacional es troba en els 45 anys de vivendes en venda i 44 de lloguer, segons dades difoses aquest dilluns pel portal web Idealista arran d’una anàlisi de totes les vivendes anunciades en aquesta pàgina.

La segueixen les ciutats de Pamplona (64 anys), Sant Sebastià (60 anys) i Bilbao (54 anys), així com Madrid, on les cases tenen 53 anys de mitjana, mentre que hi ha un total de 23 capitals espanyoles que tenen un parc de vivendes en venda "d’uns trenta anys". En concret, les més modernes són les d’Albacete, amb tan sols 31 anys; Lugo, amb 32 anys i Almeria, Múrcia, Lleida i Guadalajara amb 33 anys.

Quant al lloguer, a Barcelona la segueixen les ciutats de Sant Sebastià (68 anys), Madrid (56 anys), Tarragona (53 anys) i Pamplona (52 anys). Per la seva banda, Ciudad Real té les vivendes per llogar més joves (29 anys) i la segueixen Albacete (30 anys), Lugo, Sòria i Castelló (31 anys), Almeria i Guadalajara (totes dues amb 32 anys).

Per al cap d’estudis de la plataforma web, Fernando Encinar, "el parc immobiliari espanyol no està prou renovat" i això provoca "més costos en reformes, derrames i una mala eficiència energètica". "El fet que les dues ciutats espanyoles més grans estiguin en el grup de les vivendes més antigues evidencia que el ritme de construcció d’obra nova en les últimes dècades en totes dues no ha sigut similar al de la resta del país. Hauríem de plantejar-nos seriosament la necessitat d’augmentar la construcció a les dues ciutats en els pròxims anys", va agregar Encinar.