Atlantia cau un 25% en borsa després de l'ensorrament del pont a Gènova

L'empresa que gestionava l'autopista A10 perd 4.800 milions d'euros

jcarbo44659848 fotogaleria genova180814171625

jcarbo44659848 fotogaleria genova180814171625 / HANDOUT

1
Es llegeix en minuts

La constructora d’autopistes italiana Atlantia S.p.A, propietària d’Autostrade per l’Italia, ha caigut un 25% en borsa dos dies després que s’esfondrés el pont Morandi, al’autopista A10 que gestionava, i que va segar la vida de 38 persones a Gènova dimarts passat, segons han explicat els mitjans italians, que apunten que Atlantia està perdent 4.800 milions d’euros de capitalització.

Atlantia, que ha comprat, juntament amb la constructora ACS la concessionària espanyola Abertis, va tancar la sessió del 14 d’agost amb una baixada del 5,39%, però es temia la situació d’avui després de la decisió del Govern.

La Borsa de Milà arrossegada per la situació d’Atlantia també cau un 1,76%.

La societat ha advertit avui que l’anunci del Govern d’obrir un procediment per a la revocació de les concessions després de la caiguda del viaducte a Gènova (nord-oest) portarà una indemnització i tindrà conseqüències per als accionistes.

El vicepresident i ministre de Desenvolupament Econòmic i Treball, Luigi di Maio, va assegurar que hi ha motius perquè l’Estat no hagi de pagar cap indemnització,

"Davant 40 morts no existeixen clàusules", va afegir Di Maio en una entrevista a l’emissora "Radio24".

Atlantia havia lamentat en un comunicat emès abans de l’obertura de la Borsa que l’inici de procediment per revocar la concessió a Autostrade per l’Italia "s’ha efectuat sense una prèvia argumentació específica i en absència de comprovació de les causes efectives del succeït".

Aquest colós de les infraestructures s’ocupava del manteniment del viaducte que es va desplomar el 14 d’agost passat i que ha causat almenys 39 morts.

Notícies relacionades

La societat italiana va advertir, a més, que si s’efectua la revocació de la concessió de gestió de les autopistes, a la concessionària "se li haurà de reconèixer el valor residual de la concessió, amb la deducció de les eventuals indemnitzacions si són aplicables".

Així mateix, va agregar la nota, "la modalitat de l’anunci (del Govern) pot tenir impacte per als accionistes i obligacionistes de la societat" i, per tant, va assegurar que en el seu diàleg amb les institucions "tindrà en compte la protecció" d’aquests.