sistema tributari

Sánchez anuncia que prohibirà per llei les amnisties fiscals

El Govern espanyol aprovarà aquest mes un pla director contra l'explotació laboral

zentauroepp44356979 madrid  17 07 2018 politica pleno extraordinario el presiden180717093417

zentauroepp44356979 madrid 17 07 2018 politica pleno extraordinario el presiden180717093417

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que l’Executiu central aprovarà un projecte de llei contra el frau fiscal. En aquesta norma s’inclourà la prohibició de futures amnisties fiscals. Conscient que es contradiu amb el que propugnava des de l’oposició, Sánchez ha afirmat que la "irretroactivitat" que el Tribunal Constitucional va imposar en el perdó fiscal aprovat per l’anterior Govern de Mariano Rajoy, ha insistit que l’objectiu és ara que no s’aprovin normes com aquesta d’ara endavant.

Segons el cap de l’Executiu espanyol, el pla forma part d’un objectiu destinat a defensar la "justícia social". Ha recordat que va ser el PSOE el que al seu dia va impugnar l’amnistia fiscal, amb la qual l’anterior Govern central "ni tan sols va recaptar la meitat del previst". La clatellada clavada pel Tribunal Constitucional va ser el que, al seu torn, va declarar la "irretroactivitat", que afecta "la publicació dels nom dels qui es van acollir a l’amnistia fiscal".

Explotació laboral

Dins de les actuacions en l’àmbit econòmic, Sánchez ha anunciat així mateix que l’Executiu aprovarà "un pla director contral’explotació laboral" abans que finalitzi aquest mes. Tot això es compatibilitzarà amb plans de xoc que persegueixin atallar el frau laboral i l’abús de figures com la delsfalsos autònoms. També es durà a terme un pla contral’atur juvenil, en el qual s’inclouran els contractes de relleu i de pràctiques i s’eliminaran les pràctiques extracurriculars.

Notícies relacionades

En matèria de vivenda ha anunciat una reforma que elevarà el període mínim delscontractes de lloguer dels tres anys actuals a cinc. Al seu torn es treballarà perquè els lloguers turístics de la llei d’arrendaments urbans (LAU).

El cap de l’Executiu ha assegurat també que es potenciaràl’autoconsum energètic i s’ha compromès a assegurar que les pensions s’actualitzin conforme al cost de la vida (IPC). En aquest context ha allargat la mà per constituir un nou Pacte de Toledo per a les prestacions públiques.