Govern

Renda garantida, reducció de la temporalitat i igualtat: les prioritats del conseller El Homrani

El conseller de Treball, Chakir el Homrani, ha presentat al Parlament les línies mestres del seu projecte per a la legislatura 2018-2022

zentauroepp43608929 pla mig del conseller de treball  afers socials i fam lies  180604113106

zentauroepp43608929 pla mig del conseller de treball afers socials i fam lies 180604113106 / Maria Fernandez Noguera

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

El conseller de Treball, Benestar i Assumptes Socials, Chakir el Homrani, ha presentat aquest dimecres en la seva primera sessió informativa al Parlament de la legislatura els objectius i les prioritats del Govern en les matèries i competències que incumbeixen el seu departament. La reactivació i el desplegament de la renda garantida, la millora de la qualitat de l’ocupació a través de la reducció de la temporalitat i les iniciatives en favor d’una reducció de la desigualtat de gènere en el treball han sigut les idees força de la seva exposició.  

El Homrani ha posat l’accent en el projecte estrella de l’anterior consellera, l’empresonada Dolors Bassa: la renda garantida. Segons les dades difoses pel conseller, al voltant de 112.000 persones s’han beneficiat fins ara d’aquesta mesura, que s’espera que s’ampliï en quantia i extensió els pròxims anys. Per al 2020 l’objectiu del departament és que la prestació sigui de 624 euros.

L’alta temporalitat present al mercat laboral català i el nombre de persones amb una ocupació però en risc d’exclusió social ha sigut un altre dels puntals del seu discurs. Contra això ha anunciat polítiques actives d’ocupació i formació, tant per a joves i adults grans, com els programesSingulars –destinat a 5.000 joves– iNoves Oportunitats–destinat a 1.500 persones–. Si les polítiques actives seran la pastanaga, la inspecció de treball serà el pal. Des d’aquest òrgan es preveuen 1.800 expedients aquest 2018.

Notícies relacionades

Una altra de les prioritats que tindran aquestes inspeccions serà la detecció de desigualtats retributives de gènere. Per enfocar aquest problema s’elaborarà durant la legislatura actual una guia pensada, al seu torn, per guiar les negociacions de futurs convenis col·lectius.

Mantenir la vida laboral delsautònoms a través de programes com Consolida’t, cuidar i ampliar les assignacions pressupostàries per als centres especials de treball per a la inserció laboral de les persones amb diversitat funcional o consolidar la Xarxa d’Ateneus cooperatius per impulsar el cooperativisme i l’economia social són algunes de les altres línies, més secundàries, amb què El Homrani pretén apuntalar una "economia pròspera i responsable".