CONSUM

¿Rebaixes, segones rebaixes o sense rebaixes?

La majoria dels comerços ja han començat les ofertes d'estiu

44052338 591

44052338 591 / FERRAN NADEU (FERRAN NADEU)

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Ara sí, la gran majoria de comerços ja han començat les rebaixes d’estiu. El  temps en les últimes setmanes no ha sigut prou calorós com per impulsar les vendes de roba d’estiu, per això la majoria de les botigues té una  gran quantitat d’estoc  per oferir als clients. Això, afegit a la caiguda de la despesa en els últims dos mesos, fa que el sector sigui optimista: hi haurà ganes de gastar, més roba que oferir i descomptes de fins al 40%. S’espera que els primers dies de campanya siguin els més forts.

Aquest divendres ha sigut el torn de dos pesos pesants del sector, la cadena Inditex, amb totes les seves marques (Zara, Bershka, Pull and Bear, etcètera) i El Corte Inglés. S’hi han unit així cadenes com Mango, H&M o les firmes del grup Cortefiel, que ja fa dies que n’estan fent. I, d’altra banda, hi ha alguna marca que encara no ha començat els descomptes, com és el cas de la japonesa Uniqlo. Tot això, per la liberalització de l’inici d’aquesta data tan assenyalada.

Diferents cartells

Això provoca que, per exemple, aquest divendres a Barcelona convisquessin diferents formats de cartelleria. D’una banda, han aparegut per primera vegada els de rebaixes en el Pull and Bear de portal de l’Àngel. Una mica més avall, al Cortefiel s’anunciaven rebaixes de fins al 70%. I just al costat, una botiga Springfield que ja havia penjat els vinils de segones rebaixes. Mentrestant, més amunt, a l’Uniqlo de passeig de Gràcia, ni rastre de cartells. La gran majoria del petit i mitjà comerç, això sí, ja està oferint rebaixes a les botigues.

"La liberalització de dates de les campanyes de rebaixes és un hàndicap cada vegada més gran per al petit comerç", ha destacat la Confederació Espanyola de Comerç (CEC) en una nota. O el que és el mateix: al consumidor cada vegada li costa més saber quan comencen els descomptes, i per tant, quan acudir als eixos comercials.

"Jo tenia bastant clar que les rebaixes començaven aquest divendres. Fa dies que tinc unes quantes peces fitxades", ha explicat aquest diari Anaïs Falguera al portal de l’Àngel de Barcelona. I, per si fos poc complicat saber quan i qui fa rebaixes, ha arribat l’'on line': dijous ja no és que les botigues avancessin les rebaixes a les 20.00 o les 22.00 hores, sinó que en algun d’aquests comerços es va permetre compres avançades als clients que utilitzaven l’aplicació de la cadena.

Molt estoc

Notícies relacionades

El que és clar és que hi ha molt d’estoc per vendre, a causa, principalment, d’una primavera menys calorosa que altres anys. "Quan fa fred plou, com va passar al maig, la gent no pensa què es posarà quan faci calor, i al juny molta gent ja espera les rebaixes. Per això és important que faci calor aquests dies perquè la gent surti a comprar", expliquen fonts del sector. 

La CEC espera que els descomptes impulsin una lleu millora en les vendes de fins al 2% durant aquestes rebaixes. Les vendes, això sí, es concentraran sobretot en els primers dies, i els comerciants esperen sobretot una gran afluència de compradors aquest divendres, demà dissabte i diumenge, dia en què les botigues podran obrir.