Mobile World Congress

El ple de Barcelona acorda 20 milions perquè el MWC renovi fins al 2023

La CUP vota en contra perquè veu un canvi de criteri en el govern d'Ada Colau respecte a la fira

La partida anual serà de cinc milions entre el 2019 i el 2023

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple municipal del’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres, amb l’únic vot en contra dels tres regidors de la CUP, aportar 20 milions d’euros a la Fundació Mobile World Capital Barcelona, el congrés de tecnologia mòbil més important del món, perquè es continuï celebrant a la ciutat comtal fins al2023.

Els 20 milions d’euros equivalen als 5 milions per any que es destinaran entre el 2019 i el 2023 a la fundació, que permetran que aquest congrés anual estigui a la capital catalana almenys 17 edicions, ja que la seva primera edició a Barcelona es va celebrar el 2006.

El primer tinent d’alcalde del consistori i portaveu del grup municipal de Barcelona en Comú, Gerardo Pisarello, ha rebatut les crítiques de l’oposició, que veuen un canvi de criteri en el govern d’Ada Colau respecte al MWC.

Notícies relacionades

"El que ens semblava poc seriós, sobretot per a una ciutat com Barcelona, és que hi hagués forces polítiques que actuessin com a ‘Bienvenido, mister Marshall’", ha asseverat el primer tinent d’alcalde.

Pisarello ha considerat que el MWC permet enfortir l’"ecosistema tecnològic i productiu local", que s’inverteixi en projectes d’aquesta índole a la ciutat i que als barris de la capital catalana es faciliti "la divulgació tecnològica i científica".