GRANS MAGATZEMS

Gimeno es querella contra un responsable de Seguretat d'El Corte Inglés

Nuño de la Rosa presenta el seu pla per rellançar El Corte Inglés i crea la comissió de nomenaments

zentauroepp42422058 barcelona  barcelon s  06 03 2018    economia    el presiden180613112055

zentauroepp42422058 barcelona barcelon s 06 03 2018 economia el presiden180613112055 / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’elecció de Jesús Nuño de la Rosa com a president del grup El Corte InglésJesús Nuño de la Rosapresident El Corte Inglés no ha aportat tota la calma que s’esperava. Mentre se celebrava el primer consell d’administració sota la presidència de Nuño de la Rosa, es coneixia que l’expresident Dimas Gimeno ha presentat una querella criminal contra un dels responsables dels serveis de seguretat de la companyia per un presumpte delicte societari i un altre de corrupció entre particulars.

Aquests delictes, segons van informar a Efe fonts pròximes a Gimeno, s’haurien comès "amb el coneixement d’algun o alguns membres del consell d’administració del grup". La querella es presenta contra Juan Carlos Fernández Cernuda, la mare d’aquest i un soci de l’executiu policia nacional.

En la querella, Gimeno acusa Fernández Cernuda de facturar presumptament "grans quantitats" a El Corte Inglés per serveis relacionats amb la seguretat a través de "societats interposades participades per amics familiars", entre els quals la seva mare.

Segons la mateixa font, Gimeno ha decidit interposar la querella davant de la "reiterada negativa" del consell d’administració a aclarir els fets denunciats i "amb l’única finalitat de protegir el llegat familiar, els accionistes, els bonistes i, sobretot, el millor actiu d’El Corte Inglés, els seus treballadors".

Aquesta mateixa setmana, Gimeno va interposar també una demanda per impugnar la reunió del consell d’administració d’El Corte Inglés celebrada el 14 de juny passat i en què es va acordar el seu cessament amb vuit vots a favor, una abstenció i en absència seva. Gimeno, que continua vinculat al grup com a conseller i accionista, entén que aquest consell ha de ser declarat nul perquè té defecte de forma en la convocatòria.

El pla

Mentrestant, el consell d’administració d’El Corte Inglés ha acordat crear una comissió de Nomenaments i Retribucions, que estarà composta pels cinc consellers no executius de la companyia (les germanes Marta i Cristina Álvarez, Manuel Pizarro, Paloma García Peña (Cartera Mancor) i Shahzad Shahbaz (que representa el xeic qatarià).

Notícies relacionades

A més, en la seva primera reunió al capdavant del consell, Nuño de la Rosa ha presentat un "ambiciós pla per rellançar el grup", que "ha merescut el suport del consell", ha informat la companyia. També s’ha proposat la creació d’una comissió de Responsabilitat Social Corporativa i la regulació del Comitè de Direcció, entre altres millores de govern corporatiu, segons la mateixa font.

A més s’han anunciat normes sobre conflictes d’interès per a administradors, directius i empleats i el consell ha decidit nomenar vicesecretari Juan Moral, responsable de l’Assessoria Jurídica d’El Corte Inglés.