02 juny 2020

Anar al contingut

transaccions mercantils

El PDECat exigeix la convocatòria "immediata" de la ponència per a la lluita contra la morositat

Des de fa més d'un any està pendent una proposta amb un règim sancionador per a les demores en els pagaments

Agustí Sala

El PDECat exigeix la convocatòria "immediata" de la ponència per a la lluita contra la morositat

Anna Mayor

El Partit Demòcrata (PDECat) exigeix la "convocatòria immediata" de la ponència del Congrés per a la lluita contra la morositat. El partit, que fa més d’un any va plantejar una proposta de llei amb una règim sancionador per a les empreses que incompleixin el termini legal de pagament de 60 dies, considera que no hi ha motius per prolongar més la tramitació d’aquesta norma.

Aquesta exigència, plantejada per carta al president de la Comissió d’Economia, Arturo García-Tizón per part del diputat del PDECat, Ferran Bel; es produeix després de les denúncies de la Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM) sobre els estratagemes de les grans companyies per esquivar els terminis de pagament.

Tres mesos

El termini de presentació d’esmenes a la iniciativa d’un règim sancionador va finalitzar el passat 21 de novembre. A més d’estar designats els diferents ponents, es va arribar a convocar una reunió de la ponència per al 21 de març, que després es va desconvocar, "sense que, a data d’avui, tres mesos més tard, s’hagi tornat a convocar", denuncia el PDECat.

La posada en marxa d’un sistema de sancions és una de les reivindicacions de la plataforma, integrada per, aproximadament, un milió de pimes i autònoms. El col·lectiu considera que sense aquest sistema punitiu es desvirtuen els avenços de la llei de terminis de pagament i la normativa recent de contractació del sector públic.