TECNOLOGIA

Miguel Vicente: "Les noves tecnologies afavoreixen el desenvolupament de les pimes"

"Ara a les pimes les anomenem 'start-ups' i als empresaris, emprenedors. Emprendre sempre ha estat en l'ADN de Barcelona", destaca

29064942508 d3757b52d5 k

29064942508 d3757b52d5 k

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

El president de Barcelona Tech City, Miguel Vicente, ha defensat aquest dijous que les noves tecnologies no només impulsen a les ‘start-ups’, sinó també al conjunt de pimes catalanes. "Les noves tecnologies afavoreixen el desenvolupament de les pimes, ja que aquestes poden ser les primeres que afrontin els reptes del futur amb les innovacions", ha destacat l’emprenedor en una conferència a la Cambra de Comerç de Barcelona.

L’emprenedor, fundador entre altres empreses, d’Antai, Wallapop o Letsbonus, ha defensat el paper del sector digital de Barcelona, relacionant-lo amb l’"esperit emprenedor" de Catalunya. "Ara a les pimes les anomenem startups i als empresaris, emprenedors. Emprendre sempre ha estat enl’ADN  de Barcelona", ha destacat.

En aquest sentit, Vicente ha defensat que tecnologies com el blockchain, el ‘big data’ o els nous mètodes de pagament, "ajuden a afavorir el desenvolupament de les pimes". A més, ha marcat com principals reptes del sector "el deixar enrere la por del fracàs perquè l’error és part de l’aprenentatge", continuar potenciant "l’atracció del talent" i "que les empreses posin els millors al capdavant de la transformació digital". "El sector digital afavoreix tota la ciutat (...). No hi ha cap raó perquè el pròxim Spotify no sigui inventat a Barcelona", ha remarcat.

El president del clúster tecnològic ha destacat que una de les peces clau de l’èxit de Barcelona com a ciutat de start-ups i tecnologia "és el talent", com ho demostra que en els últims mesos fins a 20 grans corporacions hagin anunciat que instal·laran els seus centres de desenvolupament a Barcelona (LidlMicrosoftAmazon...). "A Barcelona hi ha ja 30.000 persones treballant en l’ecosistema tecnològic i emprenedor. Per això estem treballant per obrir més campus com el Pier 01, i també espais verticalitzats", ha assenyalat.

Notícies relacionades

En aquest sentit, Barcelona Tech City treballa per obrir espais on les start-ups i companyies presents s’especialitzin en tecnologies i sectors concrets. El primer a obrir serà, segurament, un de dedicat al blockchain. Altres sectors a tractar són la comunicació, el turisme, el comerç electrònic... La connexió d’aquests centres verticals amb Barcelona Activa, els altres Pier o les universitats es convertiran en el 'Campus’, l’altre gran projecte del clúster.

"Barcelona està liderant la revolució tecnològica i pot competir en igualtat de condicions amb la resta de hubs mundials a l’atraure al millor talent i capital", ha conclòs.

Temes:

Startups