sector assegurador

Mapfre demana al Govern que mantingui el camí econòmic de Rajoy

El seu president reclama "estabilitat i previsibilitat" per preservar el creixement

Mapfre demana al Govern que mantingui el camí econòmic de Rajoy

Sebastião Moreira (EFE)

1
Es llegeix en minuts
P. Allendesalazar

El president de Mapfre, Antonio Huertas, ha destacat aquest dijous que el "camí de creixement i desenvolupament econòmic dels últims anys ha sigut clar, contundent i ha posicionat el nostre país en una situació bastant millor que la que hi va haver abans de l’any 2011". És a dir, la que va deixar el Govern de Zapatero al de Rajoy. 

Per això, l’executiu ha demanat mantenir l’"estabilitat suficient i la previsibilitat en les normes" que permeti generar prou "confiança" perquè es mantinguin les inversions necessàries per avançar en el creixement i la reducció de l’atur. En un curs de l’APIE a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP), s’ha mostrat "ben convençut" que mantenir el model dels últims anys permetrà que es prolongui el camí d’expansió econòmica, encara que sigui a un ritme menor pels menors vents de cua exteriors.

Notícies relacionades

Huertas també ha demanat a la ministra d’Economia, Nadia Calviño, que reprengui la creació d’una autoritat supervisora independent a partir de la Direcció General d’Assegurances. El Govern anterior tenia previst treure aquesta última del Ministeri i donar-li més autonomia, dins de la reordenació dels supervisors que havia pactat amb Ciutadans. 

L’executiu, així mateix, ha cridat els polítics a "buscar enteniments per trobar sortides" a la situació a Catalunyai ha advertit que les "solucions màgiques no existeixen". Una part important de la societat catalana, ha destacat, ha demanat una relació diferent amb Espanya i això exigeix "escoltar" i buscar solucions, "però sempre dins de la llei".

Temes:

Mapfre