relleu

¿Qui és el nou president d'El Corte Inglés?

Jesús Nuño de la Rosa, fins avui un dels dos consellers delegats, ha desenvolupat tota la seva carrera a la filial de viatges de la cadena

zentauroepp43735952 economia el consejo de administraci n de el corte ingl s ha180614114833

zentauroepp43735952 economia  el consejo de administraci n de el corte ingl s ha180614114833
20180614 397734 corteinglesnunor 1 1

/

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Jesús Nuño de la Rosa. Aquest és l’home que substitueixDimas Gimeno, nebot del difunt Isidoro Álvarez; i un executiu aliè a la família que porta les regnes del negoci del triangle verd juntament amb Víctor del Pozo, com a consellers delegats des d’octubre de l’any passat. Tots dos van estrenar aquest càrrec per primera vegada en la història de la companyia que, al seu torn va suposar restar poder al president.

El directiu, de 54 anys, serà el cinquè president del grup després de la seva fundació (el precedeixen César RodríguezRamón ArecesIsidoro Álvarez i el mateix Gimeno), però és el primer que no pertany a la família. Era actualment responsable del negoci corporatiu i de filials de l’empresa espanyola, mentre que el negoci de 'retail' i grans magatzems està pilotat per Del Pozo. El seu gran repte serà pilotar cap a bon port aquest gegant de la gran distribució, amb unes vendes de més de 15.000 milions d’euros que, en la seva pugna de mercat amb el colós del comerç electrònic, Amazoncomerç electrònicAmazon, alhora que bregar i buscar la pau a la batalla accionarial entre familiars que controlen el grup.  

Nuño, considerat de perfil tècnic i un home de la casa, és també conseller de Sfera. És llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Complutense de Madrid i ha desenvolupat tota la seva carrera professional a Viatges El Corte Inglés, on va començar a treballar el 1998 i de la qual va ser el director general.

"He sigut, soc i sempre seré agent de viatges", ha arribat a dir en alguna ocasió. El cert és que Viatges El Corte Inglés, un dels pilars de la cadena que compta ja amb més de 75 anys, dobla en facturació la segona agència de viatges del país i gaudeix de bona salut.

És la segona gran pota sobre la qual es basa el grup, al suposar entorn del 15% del total de la xifra de vendes, amb gairebé 2.400 milions en vendes. El primer negoci és el dels grans magatzems, amb marques com El Corte Inglés o Hipercor, amb el 62,7% del total, la qual cosa, el 2016 -les últimes dades disponibles- van significar unes vendes de més de 9.700 milions d’euros.

EL PERIÓDICO

Notícies relacionades

Nuño de la Rosa és, a més, patró de la Fundació Ramón Areces, que és el primer accionista dels grans magatzems, amb el 37,39% del capital. A més de la fundació i, en concret, el seu president, Florencio Lasaga, els seus altres suports més directes són les germanes Marta i Cristina Álvarez Guil, filles d’Isidoro Álvarez, que tenen el 7,5% del capital cada una.

Com a conseller delegat juntament amb Del Pozo, a Jesús Nuño de la Rosa li va tocar participar en la seva primera gran operació i tancar el refinançament del deute d’El Corte Inglés, que s’elevava a 3.650 milions d’euros. L’acord va servir per augmentar terminis, rebaixar costos i eliminar garanties.