canvis al Govern

Territori reestructura les àrees d'urbanisme i habitatge

Agustí Serra substitueix Carles Sala al capdavant d'Habitatge i Elisabeth Cirici es fa càrrec d'Urbanisme

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat que dirigeix Damià Calvet ha dut a terme una remodelació del departament que implica l’eliminació de la secretaria d’Habitatge, que fins ara estava a càrrec de Carles Sala per agrupar les àrees d’habitatge i urbanisme entorn d’una secretaria d’Habitat Urbà i Territori, que estarà al comandamentd’Agustí Serra, fins ara director general d’Urbanisme, càrrec que passarà a exercir Elisabeth Cirici. Els dos nomenaments van ser aprovats aquest dimarts al Consell Executiu de la Generalitat.

La nova estructura agruparà les polítiques de planificació territorial, urbanisme i habitatge a la mateixa secretaria de Serra, de la qual penjaran Urbanisme (Cirici) i Habitatge, una àrea que dependrà del mateix Serra mentre es busca una persona que se n’ocupi; malgrat que fonts de la Conselleria assenyalen que no està clar que s’acabi cobrint el càrrec. Serra ha sigut fins a ara, i des del 2011 director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme. Ha exercit de president de totes les comissions territorials d’urbanisme de Catalunya. Anteriorment va ser subdirector d’Actuació Territorial (2010-2011), responsable de Sostenibilitat Urbana (2008-2019) i cap del Servei Territorial d’Urbanisme (2004-2008).

Notícies relacionades

Per la seva part, Cirici procedeix del’Incasol, en què l’actual conseller de Territori, Damià Calvet, ha exercit les funcions de president durant els últims anys. A l’institut públic ha exercit les funcions de directora d’Operacions. Anteriorment, havia ocupat el càrrec de subdirectora de Sòl i Habitatge (2011-2014). A més, al Departament de Territori i Sostenibilitat havia exercit com a coordinadora de Territori de la Secretaria de Territori i Mobilitat, entre altres càrrecs.

Set anys al capdavant d’Habitatge 

Sala deixa Habitatge després de set anys al capdavant d’aquesta àrea de la Generalitat i li ha tocat bregar amb el pitjor moment per al sector immobiliari. Va arribar en plena crisi immobiliària i, a més, les administracions han destinat escassos recursos a la promoció de la vivenda durant aquests últims anys, en què l’activitat del Govern s’ha centrat a legislar en l’àmbit de la vivenda per modificar les regles de joc que van contribuir a l’enfonsament del sector. Entre aquestes lleis es pot esmentar la que regula la propietat compartida o la llei d’arrendaments urbans de Catalunya, que va ser recorreguda pel Govern del PP davant del Constitucional i suspesa per aquest òrgan.