COMUNICACIÓ A ACCIONA

El Govern fa efectiva l'anul·lació de la concessió d'Aigües Ter-Llobregat

El Govern crearà una entitat pública de l'aigua el gener del 2019

zentauroepp41199110 sociedad vista aerea de la desalinizadora del llobregat  en 180607143539

zentauroepp41199110 sociedad vista aerea de la desalinizadora del llobregat en 180607143539 / ATLL

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Generalitat ha comunicat al consorci encapçalat per Acciona l’anul·lació del contracte de la concessió d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL), tal com va sentenciar el Tribunal Suprem, i ha anunciat que crearà una nova entitat de gestió pública de l’aigua que es posarà en marxa el gener del 2019.

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha explicat que la comunicació d’aquesta anul·lació "obre la porta" a iniciar els tràmits per posar en marxa la nova "entitat de dret públic" que prestarà el servei de proveïment d’aigua "en alta" (des de les conques dels rius fins als dipòsits municipals) a Barcelona i la seva àrea metropolitana.

El Govern ha aprofitat la segona reunió de l’Executiu català –la primera ordinària després de la celebrada just després de la presa de possessió– per posar en marxa el seu projecte perquè l’empresa Aigües Ter-Llobregat torni a ser de gestió pública.

Adjudicació nul·la

El febrer d’aquest any, el Suprem va desestimar el recurs presentat per la Generalitat i va ratificar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va declarar nul el procediment d’adjudicació de la gestió de l’empresa pública Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a Acciona.

Notícies relacionades

Acciona calcula que la Generalitat de Catalunya li haurà de reemborsar 308,3 milions d’euros, malgrat que aquesta quantitat no inclou danys i perjudicis.

Dels 308,3 milions, 268,8 corresponen al reemborsament de la part no amortitzada del cànon de la concessió, i 39,5 milions a la devolució de la part no amortitzada d’obres, instal·lacions i altres inversions.