mercats

Pujades a l'Ibex 35 i les borses europees

L'acord polític a Itàlia i el canvi de Govern a Espanya, principals punts d'atenció

GRAF939. MADRID, 01/06/2018.- Vista de un panel que muestra la evolución de la Bolsa española, que mantiene ganancias del 0,73 % tras la apertura, animada por la formación de Gobierno en Italia, y con los inversores pendientes de la votación de la moción de censura contra el Gobierno de Mariano Rajoy, que, previsiblemente, hará presidente del Ejecutivo al líder del PSOE, Pedro Sánchez. A las 9.15 horas, el principal indicador de la Bolsa española, el IBEX 35, suma 70,10 puntos, ese 0,73 %, hasta los 9.537,60 enteros, con lo que las pérdidas anuales se reducen al 5,01 %. La Bolsa española inicia en positivo el mes de junio, después de que tras caer en la sesión de ayer el 1,05 %, terminase mayo con pérdidas del 5,16 %, afectada por las dificultades para formar Gobierno en Italia, su impacto en el mercado de deuda y en los bancos. EFE/ Chema Moya

GRAF939. MADRID, 01/06/2018.- Vista de un panel que muestra la evolución de la Bolsa española, que mantiene ganancias del 0,73 % tras la apertura, animada por la formación de Gobierno en Italia, y con los inversores pendientes de la votación de la moción de censura contra el Gobierno de Mariano Rajoy, que, previsiblemente, hará presidente del Ejecutivo al líder del PSOE, Pedro Sánchez. A las 9.15 horas, el principal indicador de la Bolsa española, el IBEX 35, suma 70,10 puntos, ese 0,73 %, hasta los 9.537,60 enteros, con lo que las pérdidas anuales se reducen al 5,01 %. La Bolsa española inicia en positivo el mes de junio, después de que tras caer en la sesión de ayer el 1,05 %, terminase mayo con pérdidas del 5,16 %, afectada por las dificultades para formar Gobierno en Italia, su impacto en el mercado de deuda y en los bancos. EFE/ Chema Moya / Chema Moya (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Les principals incerteses per a Europa es van aclarint i la borsa sembla reflectir aquests canvis. El nou president del Govern central a Espanya i l’acord polític a Itàlia suposen un element suficient per justificar les pujades registrades a la borsa espanyola aquest divendres. El Moviment 5 Estrelles i la Lliga Nord han arribat a un pacte per formar govern i ara, a falta que quedi totalment ratificat i no hi hagi ensurts d’última hora, Itàlia tindrà per fi un Govern (encara que no sigui del gust ni de la Unió Europea ni dels mercats). Pedro Sánchez ha aconseguit la presidència a Espanya i és possible un punt d’inflexió en la crisi institucional creada per la sentència del 'cas Gürtel', encara que es mantenen les incògnites sobre l’efecte econòmic.

Notícies relacionades

En qualsevol cas,l’Ibex  ha obert la sessió amb una alça de l’1% i la pujada s’ha anat incrementant al llarg del matí. A les 11.30 hores el selectiu marcava una alça d’un 1,58%. La prima de risc també marcava en 105,8 punts bàsics al migdia davant els 112 del dia anterior. La prima de risc italiana seguia entorn dels 250 punts bàsics.

Fora d’Europa, els inversors estan pendents també de la guerra comercial oberta pels EUA després d’imposar aranzels a les importacions d’acer i alumini a la Unió Europea, el Canadà i Mèxic. Dins de l’Ibex 35, els principals valors que cotitzen a l’alça estaven a mitja sessió BBVA, Santander, Inditex, Repsol, Iberdrola i Telefónica.

Temes:

Ibex 35 Borsa