Plans

El Corte Inglés estudia sortir a Borsa

L'actual president de la companyia, Dimas Gimeno, portarà al consell d'administració d'aquest dimecres la proposta

dimas

dimas

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president d’El Corte Inglés, Dimas Gimeno, proposarà en el consell d’administració d’aquest dimecres un pla de futur per al gegant de la distribució, que inclou la sortida a borsa de la companyia, segons han informat a Europa Press fonts que coneixen l’ordre del dia.

Aquestes mateixes fonts han explicat que Gimeno plantejarà al consell d’administració de la companyia l’aplicació de la normativa del Bon Govern Corporatiu i la modernització i professionalització dels òrgans de govern de l’empresa, amb la incorporació de consellers independents, alhora que sol·licitarà informació sobre l’estat de l’auditoria de seguretat d’El Corte Inglés, encarregada a EY.

La intenció del president d’El Corte Inglés és establir un calendari per preparar la companyia per al seu debut borsari, una vegada hagi millorat la seva rendibilitat, segons han indicat les mateixes fonts, que han precisat que aquest objectiu és compartit pelxeic qatarià Al Thani.

Punts estratègics

La reunió del consell estava convocada inicialment per revisar i aprovar els comptes del grup corresponents al 2017, si bé Gimeno, en la seva potestat de president, ha decidit incloure’n una sèrie de punts que considera estratègics per al futur de la companyia.

En concret, El Corte Inglés celebrarà aquest dimecres, 30 de maig, un consell d’administració amb l’atenció centrada en el ‘cara a cara’ que protagonitzaran el president del gegant de la distribució, Dimas Gimeno, i les seves cosines Marta i Cristina Álvarez, en plena batalla familiar per agafar el timó de la companyia.

Notícies relacionades

El fins ara màxim responsable d’El Corte Inglés es manté ferm en la seva decisió de no abandonar el càrrec i tampoc acceptarà cap oferta econòmica que pogués posar fi a la pugna que manté amb les seves cosines, amb demandes judicials incloses, ja que el seu objectiu és “donar compliment a la voluntat del seu tiet, Isidoro Álvarez”, segons expliquen, d’altra banda, des de l’entorn de l’empresari.

D’altra banda, Marta i Cristina Álvarez podrien aconseguir destituir el seu cosí, ja que comptarien amb el suport de la major part dels consellers, entre els quals, dels consellers delegats Víctor del Pozo i Jesús Nuño de la Rosa, als quals s’afegeixen els històrics Florencio Lasaga i Carlos Martínez Echevarría.