energia

Les importacions de cru assoleixen un nivell rècord

L'Iran va ser el tercer proveïdor d'Espanya fins al març passat

1
Es llegeix en minuts

Les importacions de cru a Espanya van ascendir a 16,9 milions de tones fins al març, cosa que suposa un 3,9% més que en el mateix període de fa un any i representa la millor dada històrica per al primer trimestre d’un any, en què s’ha superat el màxim assolit en els tres primers mesos del 2017, segons dades de la Corporació de Reserves Estratègiques de Productes Petrolífers (Cores).

El mes de març, les importacions de cru al país van assolir els 5,32 milions de tones, una caiguda d’un 0,7% respecte al mateix mes de l’any passat. En aquest mes es van importar 31 tipus de cru procedents de 16 països.

Mèxic va ser el proveïdor de cru més gran a Espanya aquest mes, amb un 16,4% del total, com el trimestre, amb un 15,5%. Al mes, el segueixen Nigèria, amb un 14,8% de les importacions.

Per la seva part, l’Iran, país sobre el qual pesa una de nova amenaçadad’embargament  després que el president dels EUA, Donald TrumpEUADonald Trump, hagi trencat el pacte nuclear amb el país i restablert les sancions, va ser el tercer proveïdor de cru més gran a Espanya el març, amb 0,567 milions de tones.

Des que va començar el 2018, les importacions de cru a Espanya procedents de l’Iran representen un 8,3% del total, amb 1,416 milions de tones, després d’incrementar-se un 67,4% respecte al primer trimestre de l’any passat.

Al mes, destaca la importació de cru de la Costa d’Ivori i el Camerun, primera vegada en sis i vuit mesos, respectivament, així com el màxim històric d’importacions del Canadà, amb 0,296 milions de tones.

OPEP

Notícies relacionades

Al març, les importacions dels països membres del’OPEP  van continuar amb taxes positives, amb un increment d’un 3,1%, davant el mateix mes de l’any passat, impulsades pels països de l’Orient Mitjà (+7,4%) i els membres de l’Àfrica, entre els quals destaquen els ascensos dels crus procedents de l’Aràbia Saudita (+52,7%), l’Iran (+33,1%), Líbia (+129,1%) i Angola (+82,6%). El primer trimestre, l’increment va ser d’un 19,0% respecte als tres primers mesos del 2017.

Per la seva part, l’Àfrica va ser la principal zona de proveïment de cru el mes de març, amb un 37,5% del total, així com el primer trimestre de l’any, amb un 36,1%, seguida pel Pròxim Orient, amb un 25% i un 23,8%, respectivament.

Temes:

Energia Petroli