3 i 4 de maig

Cancel·lats 232 vols de Vueling en dos dies per la vaga de pilots

L'aturada convocada per Sepla afectarà un 14% dels viatgers, segons ha informat l'aerolínia

huelga-vueling

huelga-vueling / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Vueling ha cancel·lat un total de 232 vols per a aquest dijous i divendres amb motiu de les jornades de vaga convocades pel Sindicat de Pilots de Línies Aèries (Sepla), segons ha informat l'aerolínia a la seva pàgina web.

Concretament, per a aquest dijous ha cancel·lat un total de 120 vols, mentre que divendres hi haurà 112 cancel·lacions, il'Aeroport de del Prat, on Vueling té la seva principal base, serà el més afectat, tant en sortides com en arribades. Per a dubtes, l'empresa ha habilitat el telèfon 931 224 295.

L'aerolínia ha demanat disculpes als passatgers i ha indicat que ja ha procedit a canviar les reserves dels primers vols disponibles i ha informat els clients a través de missatges de text i correu electrònic, amb la «finalitat que aquesta situació causi com menys inconvenients millor».

Sepla va convocar fa tres setmanes aquestes jornades de vaga, juntament amb les del 25 i 26 d'abril, quan van quedar afectats 246 vols, en senyal de protesta per «l'incompliment»de diversos articles del conveni col·lectiu de pilots i dels acords que regulen les bases a l'estranger.

Concretament, Sepla retreu a la companyia que gran part del creixement s'està fent en bases internacionals i demanava una pujada salarial d'almenys un 30% per equiparar-se amb altres aerolínies.

Vueling calcula en un 14% els usuaris afectats

El Ministeri de Foment va fixar uns serveis que garanteixen el 100% dels vols amb les Canàries i les Balears, i aquelles rutes amb sortida programada abans de l'inici de la vaga i l'arribada de les quals es produeixi durant el període de vaga.

Notícies relacionades

A més, s'han fixat uns serveis del 51% per als vols domèstics peninsulars en rutes en què l'única alternativa de transport públic és superior a cinc hores i en totes les rutes internacionals amb origen o destinació Espanya, mentre que són d'un 30% per a les rutes domèstiques peninsulars amb alternativa de transport públic de menys de cinc hores.

Així, Vueling preveu que un 86% dels usuaris de l'aerolínia no es veuran afectats per la protesta, i que del 14% restant, tres de cada quatre clients podran volar en les següents 24 hores respecte al seu horari original.

Temes:

Vueling Vagues