Protesta de pilots

El Prat es desperta sense incidències en la primera jornada de vaga de Vueling

La protesta deixarà en terra el 14% de les rutes programades

Està previst que les aturades es repeteixin també demà, i els dies 4 i 5 de maig. / DANNY CAMINAL / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

L'Aeroport de Barcelona-el Prat s'ha despertat sense incidències en l'inici de la primera jornada de vaga convocada pels pilots de l'aerolínia Vueling, que reclamen claredat en la negociació del conveni col·lectiu, millores salarials i més bases a Espanya.

L'aturada deixarà en terra el 14% de les rutes programades, 246 entre dimecres i dijous d'aquesta setmana, i fonts de l'aerolínia han explicat a Efe que el 90% dels passatgers afectats s'ha reubicat amb antelació, la majoria en avions que surten en les 24 hores següents al vol original.

Per aquest motiu, no esperen que hi hagi incidències a l'aeroport barceloní més enllà d'algunes persones que no hagin pogut veure l'avís. En qualsevol cas, Vueling ha reforçat el personal d'atenció al Prat des de primera hora del matí per informar i dirigir els passatgers.

Reclamacions

Amb tot, el taulell on es presenten les reclamacions ha estat pràcticament buit en tot moment, amb una imatge similar a la d'un dimecres convencional.

Vueling, filial del holding IAG, al qual pertany Iberia, i amb base a l'aeroport de Barcelona-el Prat, afronta aquest dimecres la primera de les quatre jornades de vaga que han convocat per als dies 25 i 26 d'abril i 3 i 4 de maig.

Es tracta de la primera vaga del col·lectiu de pilots de l'aerolínia en els seus deu anys de vida, amb una plantilla formada per 1.150 professionals, que reclamen que s'equiparin els seus salaris amb els que ofereixen altres companyies de baix cost.

El Ministeri de Foment ha establert uns serveis mínims del 51% en les rutes domèstiques l'única alternativa de transport públic de les quals sigui superior a cinc hores, i en totes les rutes internacionals amb origen o destí a Espanya.

Notícies relacionades

En el cas de rutes peninsulars amb una alternativa de transport de menys de cinc hores, els serveis mínims seran del 30%, i d'un 100% en vols tant amb les illes Balears com amb les Canàries i en aquells que surtin abans de les 00.00 hores del dia 25 però que aterrin posteriorment i ja dins del període de vaga.

Vueling recorda que tota la informació dels vols afectats està actualitzada a la pàgina VuelingNews.com i que el departament d'atenció al client ja està informant dels canvis via missatges de text i correus electrònics.