MAGNAT D'INDITEX

Amancio Ortega rep avui 693 milions de dividend

L'empresari gallec és el sisè home més ric del món, segons 'Forbes'

De casament 8 Amancio Ortega el dia del casament de la seva filla al febrer.

De casament 8 Amancio Ortega el dia del casament de la seva filla al febrer. / EFE/CABALAR

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'empresari Amancio Ortega rebrà aquest dimecres 693 milions d'euros bruts pel dividend que abonarà Inditex (Zara), el grup tèxtil que va cofundar i del qual té el 59,294% del capital.

Al març, el Consell d'Administració d'Inditex va aprovar abonar un dividend brut per acció de 0,75 euros amb càrrec als resultats de l'exercici 2017, un 10,3 % més que l'any anterior.

Per fer front a aquesta remuneració a l'accionista, la companyia tèxtil desemborsarà un total de 2.337 milions d'euros a través d'un dividend ordinari de 0,54 euros i un altre d'extraordinari de 0,21 euros.

D'aquestes quantitats, 0,375 euros es pagaran aquest dimecres i els 0,375 euros restants el 2 de novembre, dates en què tradicionalment Inditex paga dividends.

Notícies relacionades

En total, Ortega s'embutxacarà uns 1.386 milions, i la seva filla Sandra Ortega se n'emportarà 118, la meitat dels quals avui.

Precisament, el dividend que cobra d'Inditex, junt amb la seva participació en la companyia i les inversions immobiliàries que acumula, han convertit Ortega en l'home més ric d'Espanya i en el sisè més adinerat del món, segons la revista ‘Forbes'.