manipulació de motors

Batudes en seus de Porsche pel 'dieselgate'

La policia i la fiscalia alemanyes registren edificis de la filial de Volkswagen i hi ha tres sospitosos

POR01. STUTTGART (ALEMANIA), 18/04/2018.- Fotografía de archivo del 26 de enero de 2018 que muestra el logotipo del fabricante alemán Porsche en sus oficinas de Stuttgart (Alemania). La Policía y la Fiscalía alemana registraron hoy, 18 de abril de 2018, diez edificios como parte de la investigación abierta contra varios directivos del fabricante automovilístico, filial de Volkswagen, por presunta manipulación de las emisiones de gases contaminantes en vehículos diésel. EFE/ Ronald Wittek

POR01. STUTTGART (ALEMANIA), 18/04/2018.- Fotografía de archivo del 26 de enero de 2018 que muestra el logotipo del fabricante alemán Porsche en sus oficinas de Stuttgart (Alemania). La Policía y la Fiscalía alemana registraron hoy, 18 de abril de 2018, diez edificios como parte de la investigación abierta contra varios directivos del fabricante automovilístico, filial de Volkswagen, por presunta manipulación de las emisiones de gases contaminantes en vehículos diésel. EFE/ Ronald Wittek / RONALD WITTEK (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La Policia i la Fiscalia alemanya han registrat 10 edificis com a part de la investigació oberta contra diversos directius del fabricant automobilístic Porsche, filial de Volkswagen, per presumpta manipulació de les emissions de gasos contaminants en vehicles dièsel, pel conegut com a dieselgate.

Segons ha informat la Fiscalia de Stuttgart en un comunicat, una trentena de membres d'aquest organisme i 160 agents de policia s'han encarregat dels registres als estats federats de Baden-Württemberg Baviera.

En el punt de mira dels investigadors hi ha tres persones sospitoses de "frau publicitat il·legal en relació amb la manipulació del sistema de control d'emissions d'automòbils dièsel".

Executius

Un dels sospitosos és membre de la direcció de l'empresa, un altre és un alt executiu i el tercer ja no treballa a Porsche en aquests moments.

Notícies relacionades

L'escàndol de la manipulació d'emissions de gasos contaminants en vehicles dièsel va sortir a la llum la tardor del 2015, quan les autoritats nord-americanes van denunciar el trucatge de centenars de milers de vehicles.

En les investigacions realitzades a Alemanya, la Fiscalia també ha portat a terme registres a Volkswagen, AudiBMWDaimler Bosch.