problemes en transports

La vaga de França obliga a cancel·lar desenes de vols al Prat

A les 9.30 hores ja s'havien cancel·lat una cinquantena de vols i s'espera que l'afectació augmenti al llarg del dia

La vaga de França obliga a cancel·lar desenes de vols al Prat

CHARLES PLATIAU (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso / Barcelona

La vaga de serveis de França ha suposat la cancel·lació de 50 vols a l'aeroport del Prat a primera hora del matí. Tots els vols cancel·lats tenien com a destí o procedència aeroports en territori francès. Els avions en trànsit per l'espai aeri francès acumulaven a les 9.30 hores un retard mitjà de 30 minuts. L'aeroport de Barcelona està en alerta davant la previsió que la vaga francesa causi problemes d'acumulació de passatgers a les terminals. 

El transport aeri i el ferroviari es veuran afectats seriosament aquest dijous a França per una jornada de vagues i manifestacions en el sector de serveis en contra de les reformes del president, Emmanuel Macron. Es calcula que un 30% dels vols amb destí i procedència a França seran cancel·lats. Els aeroports de París seran els més afectats. L'aeroport Charles de Gaulle, el de París-Orly i el de Beauvais estan en situació d'excepció. També s'han cancel·lat serveis ferroviaris, de manera que ja s'han vist afectats des d'aquest dimecres diversos trens internacionals amb Espanya.

L'aturada es desenvoluparà entre les 05.00 i les 23.00, hora local (04.00 i 22.00 GMT), i afectarà més els vols interiors que els de llarg radi. 

Un portaveu d'Air France ha precisat a Efe que garantiran el 100% de les línies intercontinentals de més de tres hores, el 75% dels enllaços entre París-Charles de Gaulle i destins europeus o a la conca mediterrània i el 60% dels vols interiors francesos. En qualsevol cas, els endarreriments estan assegurats. 

Impacte en trens

La Societat Nacional de Ferrocarrils (SNFC) ha indicat en un comunicat que a causa de l'aturada només circularan el 40% dels trens d'alta velocitat (TGV), el 25% dels altres de llarg recorregut, el 50% dels regionals, el 30% dels serveis de Rodalies a París i el 75% dels trens internacionals.

Notícies relacionades

Dels serveis que connecten amb Espanya, els serveis més afectats són les línies Madrid-Marsella, Barcelona-Lió, Lió-Barcelona i Marsella-Madrid.

El pols del carrer a l'Executiu de Macron viurà un altre capítol compromès amb la cadena de vagues a la companyia estatal ferroviària que se succeiran, a un ritme de dos dies de cada cinc, durant tres mesos des de començaments d'abril a finals de juny.