nomenament

Román Escolano, nou ministre d'Economia

L'expresident de l'ICO substitueix Luis de Guindos

zentauroepp42427882 ramon escolano posible ministra economia180306234333

zentauroepp42427882 ramon escolano posible ministra economia180306234333

1
Es llegeix en minuts

Román Escolano ha sigut la persona elegida per Mariano Rajoy per substituir Luis de Guindos com a ministre d'Economia.

Expresident de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) i vicepresident del Banc Europeu d'Inversions (BEI), Escolano era un dels noms que sonaven per ocupar el càrrec després de l'elecció de Guindos com a vicepresident del Banc Central Europeu (BCE)Banc Central Europeu.

Rajoy ha comunicat al rei Felip VI el nomenament. Escolano s'incorporarà al consell de ministres per primera vegada en la reunió d'aquest divendres.

El nou ministre va ser nomenat el setembre del 2014 vicepresident del Banc Europeu d'Inversions (BEI) per substituir en el càrrec Magdalena Álvarez, que va dimitir el juny d'aquell any arran de la seva imputació en el cas dels ERO fraudulents a Andalusia.

Fins llavors, Escolano ocupava el càrrec de president de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) després del seu nomenament el gener del 2012, procedent del BBVA, en què era director de relacions institucionals.

Amb José María Aznar

Des del 2000 fins al 2004 va ser director del departament d'Economia del Gabinet de José María Aznar. Prèviament va ser assessor del secretari d'Estat per a les Comunitats Europees, conseller de l'Oficina Comercial de l'Ambaixada d'Espanya a Tailàndia i assessor del Ministre de Treball i Afers Socials.

Notícies relacionades

A més, ha sigut membre dels consells d'administració de CorreusFEVE i de l'ICEX. El nou ministre és economista i pertany al Cos de Tècnics Comercials i Economistes de l'Estat, amb el número u de la seva promoció.

És llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Madrid i ha fet un programa d'alta direcció d'empreses del IESE.