Mobile World Capital Barcelona

Les Arenes es convertirà en un centre comercial sensoritzat per a persones amb discapacitat visual

El centre comercial instal·la sensors 'bluetooth' per guiar-se a través de l''smartphone' i espera estar totalment operatiu al març

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

La Mobile World Capital Barcelona (MWCB) ha presentat aquest dimecres el projecte de sensorització del centre comercial Las Arenas de Barcelona per facilitar que persones amb discapacitat visual es puguin moure pel centre amb facilitat.

El programa D-Lab de la MWCB busca impulsar projectes de transformació digital. En una de les convocatòries sobre millora de la vida de les persones amb discapacitat visual, va sorgir la idea de sensoritzar el centre comercial Las Arenas, un projecte que el propietari del centre, Merlin Properties, ja tenia pensat. Així, de la mà de la companyia Ilunion Tecnologia, Wayfindr i la Universitat d'Oslo, es va dissenyar l'estratègia a seguir.

La solució trobada és la instal·lació de Beacons, sensors de localització quereaccionen als senyals bluetooth dels mòbils. A l'exterior, la geolocalització es pot portar a terme a través de GPS, però a l'interior això no és possible, per la qual cosa els beacons són una de les possibles solucions per localitzar els usuaris.

Notícies relacionades

D'aquesta manera, el novembre del 2017 es va portar a terme el primer test en una de les plantes. L'usuari, al seu mòbil, indica a quin lloc del centre vol anar, i l'smartphone guia l'usuari cap on ha de dirigir-se ja que, gràcies als beacons, pot saber on està l'usuari en cada moment. Els sensors, a més, poden emetre senyals sonors com a suport a les instruccions de l'aplicació.

De moment, s'han instal·lat 120 sensors a la planta baixa. S'espera que a finals de març el centre estigui totalment sensoritzat amb més de 400 sensors. Per utilitzar el sistema, en principi es necessitarà una aplicació específica, però en el futur s'integrarà a l'appdel centre comercial. A més, els sensors també es poden fer servir per llançar ofertes als usuaris en el futur quan passin a prop dels comerços.