automòbil

La plantilla d'Opel ratifica el preacord entre empresa i sindicats

El pacte salvaguarda el futur de la planta aragonesa però implica retallades salarials

Entrada a la planta d’Opel en Figueruelas (Saragossa).

Entrada a la planta d’Opel en Figueruelas (Saragossa). / Javier Cebollada (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La plantilla de treballadors d'Opel ha ratificat el preacord firmat entre els sindicats i la direcció de l'empresa, que garanteix la continuïtat de la planta de Figueruelas (Saragossa). Els 5.700 empleats de la plantilla d'Opel han acceptat el preacord signat per sindicats i direcció dilluns passat. Segons ha confirmat fa uns minuts CCOO, ha guanyat el  d'avantatge sobre el no. En total s'han comptabilitzat 2.827 vots a favor, davant els 2.008 que han rebutjat el text pactat per la direcció i el comitè.

D'aquesta manera, els treballadors accepten els termes d'aquest acord que salvaguarda el futur de la planta aragonesa. Concretament, el conveni, amb cinc anys de vigència, inclou congelació salarial durant el 2018, un increment del 50% de l'IPC real el 2019 i 2020, i del 60% de l'IPC el 2021 i 2022, sempre condicionat al pla industrial que utilitzi a plena capacitat la planta saragossana, a 478.000 unitats/any. A més, es recuperen els contractes de relleu, encara que parcialment, per als nascuts el 1957 i es procedirà a la renovació de la plantilla per als empleats nascuts entre el 1958 i el 1961.

Notícies relacionades

Pel que fa als plusos, es planteja una reducció del 5% en festius i nocturnitat i es procedirà a un estudi orientat a la implantació de plantilla de cap de setmana, així com la modificació de les pauses d'entrepà a 17 minuts, en funció de l'arribada de nous models.