nou organigrama

Álvarez-Pallete culmina la renovació de Telefónica amb una gran remodelació

El president porta a terme el "relleu generacional" en llocs clau del grup

L'executiu nomena nous presidents de les filials d'Espanya i Llatinoamèrica

zentauroepp41846501 emilio gayo nuevo presidente de telefonica espa a180130121816

zentauroepp41846501 emilio gayo nuevo presidente de telefonica espa a180130121816

3
Es llegeix en minuts
P. A.

El president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, ha culminat la renovació de la cúpula de la companyia que va començar a l’accedir al càrrec l’abril del 2016 en substitució de l’històric César Alierta. 

Després de renovar el consell d’administració, escollir Ángel Vilá com a conseller delegat, nomenar Laura Abasolo com a directora financera i substituir els responsables de les filials a Alemanya, el Regne Unit i el Brasil, el primer executiu ha impulsat ara la màxima remodelació de la cúpula de la companyia amb el canvi, entre d’altres, dels presidents de les unitats d’Espanya i Llatinoamèrica, les dues grans àrees que quedaven sense modificar.

La companyia ha argumentat que ha fet aquests canvis en l’organització per «simplificar-la i adaptar-la» al nou entorn. «El món digital ens exigeix una renovació permanent. I a aquesta exigència obeeix l’estructura proposada avui. Un relleu generacional que farà de Telefónica una companyia més àgil, més senzilla i definitivament centrada en la gestió, el servei al client, el creixement, l’eficàcia i la rendibilitat», va argumentar el primer executiu de la companyia en una nota.

De Telefónica España, la divisió que aporta més ingressos al grup en dura pugna amb la unitat de negoci del Brasil, en surt Luis Miguel Gilpérez, president nomenat per Alierta el setembre del 2011 i impulsor d’estratègies com deixar de subvencionar la compra dels mòbils als clients, el llançament de l’oferta comercial Movistar Fusión, l’extensió de la xarxa de fibra o l’aposta televisiva per Movistar + amb compres i continguts propis.

El substitueix en el càrrec el seu actual número dos, el fins ara director de màrqueting i serveis comercials de la filial, Emilio Gayo, que dependrà del conseller delegat del grup, com tots els responsables de països. A més a més, es crea el càrrec de conseller delegat a la filial espanyola, que ocuparà María Jesús Almazor, directora de la territorial sud de la companyia (Andalusia, Extremadura i les Canàries).

Dues unitats

També s’acomiada de la companyia un altre dels pocs supervivents de la primera línia directiva de l’època d’Alierta: el president de Llatinoamèrica (excepte el Brasil) des del 2010, l’argentí Eduardo Caride, que va entrar en el grup el 1990 i que ja va ocupar càrrecs de responsabilitat amb Juan Villalonga. La seva àrea serà dividida en dues divisions «per atendre de manera més efectiva les diferents situacions del mercat». 

Telefónica Hispam Sur (l’Argentina, Xile, el Perú i l’Uruguai, que aporten dues terceres parts dels ingressos de la regió) la dirigirà l’argentí Bernardo Quinn, fins ara director de recursos humans globals. I Telefónica Hispam Norte (Colòmbia, Mèxic, Centreamèrica, l’Equador i Veneçuela) la pilotarà el colombià Alfonso Gómez Palacio, conseller delegat al seu país, on el substituirà Fabián Hernández.

Canvis corporatius

Un altre canvi important, aquest en les àrees que depenen directament del president José María Álvarez-Pallete, és la unificació de la secretaria general i l’àrea d’assumptes públics i regulació, dirigides per Ramiro Sánchez de Lerín i de Carlos López Blanco, en una sola unitat que dirigirà Pablo de Carvajal, fins ara director d’operadors i regulació i fill del qui va ser president del Senat pel PSOE José Federico de Carvajal.

Notícies relacionades

L’àrea de recursos humans, a més, passa a dependre directament del president i estarà ocupada per Marta Machicot, que fins ara s’ocupava de les relacions laborals en les unitats globals.

Així mateix, Mario Martín, director de l’oficina del conseller delegat, passarà a ser el primer executiu de Telxius, filial d’infraestructures de telecomunicacions. El seu càrrec serà ocupat per Natalia Sainz, fins ara directora de planificació financera i coordinació. Tots els canvis van ser aprovats ahir per la comissió de nomenaments i dimecres seran sotmesos a la ratificació per part del consell d’administració, el màxim òrgan de govern de la companyia.