SEGURETAT SOCIAL

Celia Villalobos (PP): "Hi ha pensionistes que estan més temps cobrant la pensió que treballant"

L'exministra demana als espanyols més estalvi i alerta els ciutadans que tenen 45 anys

icoy37066588 fatima baez170127163506

icoy37066588 fatima baez170127163506 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta de la comissió de seguiment del Pacte de Toledo, Celia Villalobos (PP), ha assegurat aquest dimarts que "ja hi ha un nombre important de pensionistes que estan més temps en passiu, és a dir cobrant la pensió, que en actiu, treballant".

Les declaracions de Villalobos es produeixen a la vegada de la proposta del Govern d'estendre de forma voluntària a tota la vida laboral el període de còmput per calcular la pensió inicial dels nous jubilats. La proposta va ser explicada dilluns per la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, durant una entrevista al Canal 24 Horas de TVE.

Només unes hores després, l'exministra de Sanitat durant el segon Govern d'Aznar provocava la polèmica a l'advocar per salvaguardar les pensions amb mesures com plans privats.

"El sistema públic de pensions està avui garantit. No es pot fer creure a la nostra gent gran que no cobraran les seves pensions, perquè és fals”, ha assegurat al principi, encara que després ha admès que "seguim tenint un problema perquè tenim més de nou milions de pensionistes i s'hi aniarà incorporant la generació del baby boom". En aquest punt, Villalobos ha llançat el seu avís. "Tenim l'obligació de dir-los als que avui tenen 45 anys: compte, preocupeu-vos de l'estalvi", ha dit, abans de demanar a Pedro Sánchez (PSOE) responsabilitat i fer les seves propostes en el marc de la comissió i "no als mitjans".

Reincident en la polèmica

Notícies relacionades

Ja el novembre del 2017, l'actual diputada del PP va admetre que són els treballadors d'"entre 40 i 45 anys" els que podrien tenir problemes en la jubilació -"veurien la seva situació de futur no garantida"- si no es prenen mesures. Villalobos va dir que "amb les coses del menjar s'hi juga poc" i va esperar que "siguem capaços de posar-nos d'acord, d'aconseguir que les recomanacions siguin les més adequades".

D'altra banda, la diputada popular sempre ha considerat que "les empreses privades de fons de pensions acceleren la seva publicitat, i posen el dubte sobre les pensions" públiques.