guerra entre populars

Rato acusa el Govern central de voler posar-lo a la presó

L'exvicepresident assegura que així l'hi van advertir tres persones i en culpa diversos ministres

zentauroepp41535085 madrid 09 01 2017 congreso de los diputados  comparecencia d180109095340

zentauroepp41535085 madrid 09 01 2017 congreso de los diputados comparecencia d180109095340 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
P. Allendesalazar

Rodrigo Rato ha acusat aquest dimarts al Congrés el Govern central de voler posar-lo a la presó. Així l'hi van avisar, ha assegurat, "un articulista, un director d'un diari i un alt càrrec" entre el març i el febrer del 2015, abans que fos detingut el 16 d'abril per presumptes delictes comesos amb les seves finances personals. Una cosa, ha assegurat, que li fa "pena" tenint en compte que va pertànyer al PP durant més de 30 anys.

"A mi em detenen el 16 d'abril del 2015 a les quatre de la tarda davant dels meus fills i els meus veïns per dos delictes: aixecament de béns, que cau als 15 dies, i delicte fiscal, que fa tres anys que espero que es concreti", ha sostingut en la comissió d'investigació de la crisi. Rato, així, ha assegurat que ha pagat tots els seus impostos.

L'exvicepresident dels Governs d'Aznar ha recordat que 'Vozpopuli' va avançar la informació que Hisenda l'estava investigant. El periodista que la va firmar, ha sostingut, va tenir una reunió amb el ministre d'Economia, Luis de Guindos, la setmana anterior. "Segons em diuen, (el periodista) atribueix aquesta informació a aquella reunió", ha assegurat.

Excel·lent ministre

Notícies relacionades

També ha sostingut que la ministra de Treball, Fátima Báñez, va avisar la seva secretària el febrer del 2015 que anés buscant feina perquè "tindria problemes amb les meves declaracions d'Hisenda". "El 15 d'abril, a les 9 del matí, el ministre de Justícia (Rafael Catalán) explica les meves dades fiscals als Desayunos de TVE, que m'agradaria saber com les té. El 14 d'abril, el ministre d'Hisenda (Cristóbal Montoro), amb més habilitat, els explica aquí", ha afegit.

Rato ha contestat així al portaveu del PP en la comissió, Miguel Ángel Paniagua, que li havia criticat l'escàndol de les targetes 'black'. "Vostè va ser un excel·lent ministre d'Economia, va fer un treball excel·lent per aquest país, i l'ha destruït vostè mateix. ¿De veritat que els beneficis econòmics que hagi pogut aconseguir el compensen?", li ha criticat.