OBITUARI

Mor TatsuroToyoda, expresident de Toyota i responsable de la internacionalització de la firma

Va ser el responsable d'establir als Estats Units una empresa conjunta amb el seu rival General Motors

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
Agències

Tatsuro Toyoda, expresident de Toyota Motor Corp. i responsable de convertir la companyia en un dels fabricants més importants del món, ha mort a l'edat de 88 anys.

Toyoda, un dels fills del fundador de la companyia, va morir el 30 de desembre d'una pneumònia, ha informat el fabricant de cotxes aquest dissabte.

Toyoda va ser el setè president de l'empresa, i va renunciar al càrrec el 1995, encara que va continuar vinculat a la firma com a assessor fins al dia de la seva mort.

Va ser el responsable d'establir als Estats Units una empresa conjunta amb el seu rival General Motors el 1984, un projecte que es va denominar Nummi. En aquella època, va ser considerat un pioner per ser el primer acord d'aquesta mena de la indústria.

Notícies relacionades

Amb una carrera centrada en la internacionalització, Toyoda és conegut per incorporar la cultura de la supereficiència a l'empresa, així com per introduir costums de treball americans en la firma japonesa.

El pare de Toyoda, Kiichiro Toyoda, va ser el fundador de Toyota. El seu germà Shoichiro Toyoda, que el va succeir en el càrrec, és el pare d'Akio Toyoda, actual president de la firma.