Anar al contingut

Patrocina:

llast per al PIB

Guindos xifra en 1.000 milions el cost de la crisi sobiranista a Catalunya

El ministre d'Economia calcula que la desacceleració del creixement va ser d'entre quatre i cinc dècimes percentuals en el quart trimestre

El titular dEconomia ha augurat una caiguda de latur de forma intensa en els pròxims trimestres. / EFE VÍDEO

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha xifrat aquest dilluns en uns 1.000 milions el cost econòmic que ha tingut la tensió independentista en l'economia catalana en el quart trimestre de l'any passat. En una entrevista a la SER, Guindos ha explicat que aquesta xifra respon a la desacceleració de quatre o cinc dècimes del creixement del PIB català -de l'entorn del 0,9% al 0,4%- en el quart trimestre, que s'eleva a 200.000 milions d'euros. Per això, ha deduït que la crisi política ha pogut costar ja "perfectament" uns mil milions d'euros al creixement econòmic, "castigat" pel plantejament independentista.

Segons el ministre, aquesta desacceleració posa de manifest l'"enorme inquietud i desconfiança" que van generar les anteriors decisions de la Generalitat. Guindos ha assenyalat que espera que el futur Govern català sigui conscient d'aquests costos i abandoni la "via unilateral" i se centri "en el dia a dia" i en les "necessitats bàsiques" de la societat catalana, després que s'hagi posat de manifest, segons ell, que la via unilateral "no va enlloc". 

0 Comentaris
cargando