per evitar el col·lapse

Desconvocada la vaga de treballadors d'Iberia a l'Aeroport de Barcelona

La companyia es compromet a millorar la situació de la plantilla i seguir la negociació

12858214 59

12858214 59 / Arnau Bach

1
Es llegeix en minuts

El comitè de vaga d'Iberia Barcelona ha arribat a un acord amb la direcció de l'aerolínia per desconvocar la vaga que estava prevista que comencés aquest dijous a l'Aeroport del Prat i durés fins diumenge.

La UGT, el sindicat majoritari, ha explicat en un comunicat que s'ha arribat al compromís per part d'Iberia de millorar la situació de la plantilla i de seguir negociant per "evitar que el Prat es col·lapsi" en un període de màxima afluència, com és els dies de Nadal.

Els treballadors reclamaven un pla industrial que contemplés la contractació necessària per solucionar la sobrecàrrega de feina, ja que la UGT assegura que l'empresa deu més de 7.000 hores de descans a la plantilla en devolució de dies, que no es poden fer per falta de personal.

Acords 

El comitè havia decidit convocar aturades intermitents de quatre hores en diferents franges horàries durant els quatre dies de vaga, que ha quedat desconvocada després dels acords amb la direcció de handling i amb la dirección tècnica d'Iberia a Barcelona.

Millores

Notícies relacionades

"Si bé és cert que no s'ha cobert la totalitat de les demandes dels representants dels treballadors, s'han aconseguit millores gràcies a la pressió exercida per la plantilla i el conflicte obert amb la convocatòria de vaga", ha dit la UGT.

Iberia té una plantilla de més de 2.000 treballadors directes a l'Aeroport del Prat, que fan el procés de handling i manteniment aeronàutic.