21 set 2020

Anar al contingut

els més alts des del 2015

Els carburants s'encareixen aquest macropont

Els carburants s'encareixen aquest macropont

El preu dels carburants durant aquest macropont de desembre s'ha situat en els més alts des de mitjans del 2015. El preu mitjà de la gasolina a Espanya s'ha situat al voltant d'1,25 euros, mentre que el del gasoil s'ha quedat al voltant dels 1,15 euros per litre. 

La gasolina més barata a la província de Barcelona la comercialitza la cadena Ballenoil amb un preu mínim d'1,157 euros (a Cerdanyola del Vallès), mentre que en el cas del dièsel el preu més baix és de 0,999 euros per litre, venut per B-Oil a Barcelona, entre altres gasolineres. Aquestes dades les canalitza el mateix Ministeri d'Energia a través d'una web de control de preus dels carburants d'accés públic

L'evolució del preu dels carburants ha tendit a pujar en els últims dos anys, com a conseqüència de les retallades de producció de cru plantejades pel càrtel de països productors OPEP. 

El barril de petroli Brent per entregar al febrer va tancar en el mercat de futurs de Londres en 62,86 dòlars, el 0,65% més que al final de la sessió anterior.

El Brent va pujar entre l'optimisme dels inversors pel compromís adquirit la setmana passada per l'OPEP i deu productors més de mantenir congelat el seu subministrament de cru el 2018, per drenar les reserves emmagatzemades a les nacions consumidores. Els analistes creuen que, al marge que hi hagi alts i baixos, aquesta decisió serà suficient per mantenir els preus del cru estables durant l'any que ve. 

L'OPEP i deu grans productors més van decidir dijous passat mantenir fins a finals del 2018 la seva política de retirar 1,8 milions de barrils diaris del mercat per reduir les reserves emmagatzemades a les nacions consumidores i evitar la caiguda dels preus.

Temes: Carburants Preus