Replegament internacional

Mapfre sortirà de Nova York i quatre estats més dels EUA

L'asseguradora reestructura les seves operacions internacionals i se centra en mercats més rendibles

Mapfre sortirà de Nova York i quatre estats més dels EUA

Sebastião Moreira (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Mapfre sortirà de cinc estats dels Estats Units (Nova York, Nova Jersey, Kentucky, Tennessee i Indiana) i reestructurarà les seves operacions internacionals, segons ha anunciat aquest divendres la companyia en una presentació remesa a la Comissió del Mercat de Valors (CNMV).

L'asseguradora ja ha contractat els serveis d'un banc d'inversió per vendre la seva filial a Nova York i està fent "els passos necessaris" per a una sortida "ordenada" de Nova Jersey, Kentucky, Tennessee i Indiana, on buscarà traspassar el negoci a operadors d'assegurances "allà on sigui viable".

La companyia ha decidit centrar el seu negoci nord-americà en aquelles zones que considera "clau", entre elles Massachusetts, Rhode Island, Nou Hampshire, Vermont, Maine i Califòrnia, i deixar Nova York i Nova Jersey per l'elevada regulació i el nombre de litigis (amb abundants fraus en protecció contra danys personals) i l'alta ràtio de despeses de gestió de sinistres.

En el cas dels estats d'Indiana, Kentucky i Tennessee, la decisió de Mapfre de sortir-ne es basa en el baix grau d'automatització i en el fet que no hi pot resultar competitiva. Al mateix temps, l'asseguradora simplificarà l'estructura del seu negoci als Estats Units i la reduirà de quatre a tres regions (Nord-est, Est Central i Oest).

Notícies relacionades

Mapfre també farà canvis en la seva estructura internacional, de manera que a partir de l'1 de gener les seves àrees EMEA i APAC s'integraran en la nova regió Euràsia amb l'objectiu d'optimitzar les seves operacions a Europa i l'Àsia. A Latam Nord, Mapfre hi crearà una nova subregió, amb tots els negocis de l'Amèrica Central i la República Dominicana.

La companyia ha destacat que està complint els objectius financers recollits en el seu pla 2016-2018, amb una taxa anual de creixement compost (TACC) d'aproximadament el 5% i un pay-out d'entre el 50% i el 65%, i ha assenyalat que el seu model de negoci "garantirà un creixement rendible sostingut en els anys vinents".