operació immobiliària

Lone Star ven l'antic edifici de Fecsa al Paral·lel

Els compradors són el fons alemany Indigo Capital i el grup català Tramway

zentauroepp24157830 barcelona  09 11 2013 barcelona pla a de las tres chimeneas 171129135452

zentauroepp24157830 barcelona 09 11 2013 barcelona pla a de las tres chimeneas 171129135452

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

L'emblemàtic edifici que va albergar la seu de Fecsa a Catalunya al Paral·lel de Barcelona canvia de mans. El fons Lone Star ha arribat a un acord amb un grup d'inversors compost pel fons alemany Indigo Capital i el grup privat Tramway, que dirigeix Paco Hugas i desenvolupa diversos projectes d'oficines a Barcelona, un d'ells al 22@, al carrer de Sancho de Ávila. De moment no ha transcendit l'import de l'operació. Aquesta s'inclou en el programa de desinversió d'actius de Lone Star a Espanya. De fet ja ha venut gran part de la seva participació en Neinor Homes i s'ha desprès de gran part de la cartera Octopus, que incloïa els actius del banc alemany Eurohypo a Espanya. L'edifici de Fecsa formava part d'aquesta cartera.

Notícies relacionades

Aquest immoble, en què encara té la seva seu Red Eléctrica de España (REE), té problemes tant mediambientals com de canvi d'ús, que han condicionat la seva venda. Construït en una antiga planta de generació de carbó, el terra de la parcel·la arrossega impureses de la seva antiga operativa amb carbó i gas. A això s'hi afegeix que l'immoble té una qualificació urbanística clau 4 que restringeix el seu ús a serveis públics amb component tècnic. De fet, el seu propietari anterior, Grupo Sanjosé, que va adquirir l'edifici a Endesa en una operació de sale&leaseback, no va aconseguir tirar endavant el canvi d'ús, i això va permetre a Lone Star executar el deute lligat a aquest edifici el 2015.

La crisi sobiranista a Catalunya va estar a punt de fer fracassar el procés, llançat al setembre i gestionat per JLL, pel qual es van interessar firmes com Meridia, Colonial, Oaktree, Tristan, GreenOak, Värde o Stoneweg. Finalment la subhasta es va dilucidar entre dos candidats.